Originalne superge iz filma Forrest Gump prodane za 53 tisoč evrov

28. marec 2024

Originalne superge iz filma Forrest Gump prodane za 53 tisoč evrov

28. marec 2024
Foto: Profimedia

Filmski rekviziti in oblačila gredo na dražbah za med. Še eden v vrsti tovrstnih predmetov, ki so dosegli vrtoglavi znesek, so superge, ki jih je igralec Tom Hanks nosil v slovitem prizoru.

Originalne superge Nike Cortez iz ikoničnega filma iz devetdesetih Forrest Gump so na dražbi prodali za 53.160 evrov.

Superge pa niso dvignile veliko prahu le z zneskom, katerega so z njihovo pomočjo iztržili na dražbi podjetja Heritage Auction, ampak zaradi vse večje popularnosti modela.

Foto: Profimedia

Model Cortez naj bi priljubljena športna znamka letos vrnila na prodajne police. Dražba superg, ki jih je med snemanjem filma leta 1994 nosil Tom Hanks, je bila tako odlična promocija za povečano priljubljenost tega modela.

Čevlji so bili za potrebe snemanja filma močno poškodovani, saj jih Gump nosi na svojem dolgem teku čez državo, potem ko mu jih podari njegova ljubezen Jenny Curran, ki jo je igrala Robin Wright.

Foto: Profimedia

Po podatkih dražbene hiše Heritage Auctions so bili čevlji pred dražbo last podjetja Paramount Pictures, priloženo pa jim je potrdilo o pristnosti, ki ga je izdala dražbena hiša.

Superge so sicer popolnoma obrabljene, kot da so dejansko prestale triletni tek.

Foto: Profimedia

Originalni logotipi Swoosh so se deloma odlepili, medtem ko odrgnine po vsem čevlju in obrabljen valovit podplat dodajo izrazito starinski značaj.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close