Kaj so nosile zvezdnice na včerajšnji podelitvi oskarjev?

11. marec 2024

Kaj so nosile zvezdnice na včerajšnji podelitvi oskarjev?

11. marec 2024
Foto: Profimedia

Včeraj so v Hollywoodu podelili najprestižnejše in težko pričakovane nagrade za najboljše filmske dosežke v preteklem letu. Z največ zlatimi kipci je pričakovano slavil film Oppenheimer.

Biografska drama je prejela sedem oskarjev, poleg najprestižnejše nagrade za najboljši film in režijo (Christopher Nolan), še nagrado za najboljšo moško vlogo, ki jo je prejel Cillian Murphy ter nagrado za stransko vlogo. Ta je pripadla Robert Downey Jr., ki je zlati kipec kljub dolgoletnim uspehom pred kamero prejel prvič.

Foto: Profimedia

V kategoriji nagrad za glavno žensko igralko je slavila Emma Stone (Nesrečna bitja), medtem ko je kipec za stransko žensko vlogo pripadal Da’Vine Joy Randolph za fim Bartonova akademija.

Za najboljši celovečerni dokumentarec je bil izbral film 20 Days in Mariupol, The Boy and the Heron je prejel nagrado za najboljši animirani celovečerec, za najboljši izvirni scenarij pa so razglasili film Anatomija padca, pod katerega sta se podpisala Justine Triet in Arthur Harari. Film Nesrečna bitja je prejel vse tri vizualne nagrade, nagrado za scenografijo, kostumografijo ter masko.

Foto: Profimedia

Podelitev oskarjev, ki je že 96. po vrsti, je vodil Jimmy Kimmel, filmska srenja pa se je že tradicionalno zbrala v dvorani Dolby v Los Angelesu. Nagrajenci za večino gledalcev in kritikov niso bili presenečenje, prav tako ne njihove modne oprave, saj je bilo pričakovati prevlado črnine ter klasične in umirjene kreacije, ki pritičejo takšni slovesnosti.

Foto: Profimedia
Robert Downey Jr. (Foto: Profimedia)

Rdeča preproga kot iz učbenika

Dolge večerne obleke, črnina v glavni vlogi in malo modnih katastrof, tako bi lahko modne oprave opisali s tremi besedami. Vseeno bi si želeli, da bi igralke in igralci pokazali nekaj več drznosti, ki so jo sicer prihranili za zabavo po podelitvi, na kateri so igralke tekmovale predvsem v tem, katera bo bolj drzna in pokazala (naj)več gole kože.

Očitno so zvezdnice več kot na izbiro toalete stavile na pričeske in ličenje, ki je bilo tokrat pri skoraj vseh brezhibno.

Drzni pasteli

Čeprav ti dve besedi navadno nekako ne sodita skupaj in sta si nasprotujoči, pa so zvezdnice dokazale, da je kombinacija, ki je lahko elegantna in všečna. Za pastelne odtenke z opaznim krojenjem in razkošnimi detajli so se odločile novopečeni oskarjevki Emma Stone in Da’Vine Joy Randolph, poleg njiju pa še Lupita Nyong’o ter Hailee Steinfeld.

Emma Stone (Foto: Profimedia)
Da’Vine Joy Randolph (Foto: Profimedia)
Lupita Nyong’o (Foto: Profimedia)
Hailee Steinfeld (Foto: Profimedia)
America Ferrera

Črne vdove

Nekatere strupeno čudovite, druge žalostno dolgočasne. Črnina je zavzela vodilno vlogo na letošnji rdeči preprogi in mi smo izbrali najlepše črne kreacije, ki so jih krasili premišljeni detajli in opazni poudarki. Zmagovalka večera v črnem je bila vsekakor Eva Longoria.

Elizabeth Banks (Foto: Profimedia)
Eva Longoria (Foto: Profimedia)
Kelly Ripa (Foto: Profimedia)
Catherine O’Hara (Foto: Profimedia)
Jacqueline Stewart (Foto: Profimedia)
Shonda Rhimes (Foto: Profimedia)
Jamie Lee Curtis (Foto: Profimedia)
Sandra Huller (Foto: Profimedia)

Šah mat

Videli smo kar nekaj monokromatskih oblek, med katerimi je največji vtis naredila srčasta obleka z belim spodnjim delom iz belega tila, ki jo je nosila Carey Mulligan. Všeč nam je bil padajoč detajl na rami obleke Katy Mullan, medtem ko je obleka Leslie Mann delovala nekoliko preveč preprosto in ji noge optično skrajšala.

Leslie Mann (Foto: Profimedia)
Carey Mulligan (Foto: Profimedia)
Molly McNearney, Raj Kapoor in Katy Mullan (Foto: Profimedia)
Chris Hemsworth in Elsa Pataky (Foto: Profimedia)
Greta Lee (Foto: Profimedia)
Kirsty Shaw (Foto: Profimedia)

Srebrna nit

Mnoge igralke so se rodile s srebrno (ali celo zlato) žlico v ustih, srebrna pa je bila vodilna kovinska barva večera. Obožujemo obleko Jessie Albe, razočarani pa smo nad cvetlično aplikacijo in opaznostjo spodnjega perila pri Chrissy Teigen, ki je videti vse prej kot prefinjeno.

Jessica Alba in mož Cash Warren (Foto: Profimedia)
Charlize Theron (Foto: Profimedia)
Florence Pugh (Foto: Profimedia)
Chrissy Teigen (Foto: Profimedia)

Izgubljeno s prevodom

Če je Billie na vseh ostalih podelitvah nagrad ostala na dnu lestvice najbolje oblečenih, je tokrat vsaj nekoliko nadgradila svoj stil. Chanelov komplet je krasila rdeča priponka, s katero je Billie tako kot kar nekaj kolegov izrazilo zahtevo po prenehanju napadov v Gazi.

Billie Eilish (Foto: Profimedia)
Chloë Sevigny (Foto: Profimedia)

Chloë Sevigny komplet s kratkimi hlačam ni delal nobene usluge, material pa je bil videti cenen. Nobeden od spodnjih videzov ni bil slab, a niti ne fantastičen, še najbolj mimo je udarila Julianne Hough, ki je na podelitvi potrdila nekaj mesečno ugibanje o nosečnosti.

Jodie Foster (Foto: Profimedia)
Zendaya (Foto: Profimedia)
Jennifer Lawrence (Foto: Profimedia)
Julianne Hough (Foto: Profimedia)

V poplavi volumnov

Erika Alexander je nedvomno izbrala eno najslabših oblek, v oči bode barvna kombinacija, ogrlica, ki je videti kot da bi si jo sposodila od hčere ter rokavice s prstanom. Za obleko Ariane Grande ne vemo kaj naj si mislimo, po eni strani se nizka igralka v njej popolnoma izgubi in njeno koščeno postavo optično še zoža, a ima vseeno pridih starega Hollywooda.

Erika Alexander (Foto: Profimedia)
Cynthia Erivo (Foto: Profimedia)
Leah Lewis (Foto: Profimedia)
Keltie Knight (Foto: Profimedia)
Ariana Grande (Foto: Profimedia)

Moški v krilu

Za edini drznejši podvig je poskrbel igralec Eugene Lee Yang s kratkim suknjičem in voluminoznim krilom v A kroju. Ostali so sledili klasiki s smokingi in oblekami v črni ali beli barvi. Dwayne Johnson je izbral neposrečen material in barvo obleke, ki bi bolj pristajala za v klub kot na rdečo preprogo.

Cillian Murphy (Foto: Profimedia)
Dwayne Johnson (Foto: Profimedia)
Eugene Lee Yang (Foto: Profimedia)
Bradley Cooper (Foto: Profimedia)
Matthew McConaughey (Foto: Profimedia)
John Krasinski (Foto: Profimedia)

Brez škandala, a s padcem, političnimi pozivi in protesti ter enim nagcem

Prireditev se je zaradi propalestinskih protestov pred dvorano začela z nekaj minutno zamudo. Sicer umirjeno in na trenutke dolgočasno podelitev so popestrili plesalci in pevci ljudstva Osage Nation, za vsaj nekaj živahnosti pa je poskrbel sicer ne ravno uspešni skeč Johna Cene, ki je podelil nagrado za kostumografijo skoraj popolnoma gol.

Foto: Profimedia
Liza Koshy (Foto: Profimedia)
Liza Koshy (Foto: Profimedia)
John Cena (Foto: Profimedia)

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close