Paris Hilton pred Belo hišo: "Čas je za spremembe!"

13. maj 2022

Paris Hilton pred Belo hišo: "Čas je za spremembe!"

13. maj 2022
Foto: Profimedia

Bogata dedinja se bori proti zlorabi otrok.

Paris Hilton se je med potovanjem v Washington srečala z uradniki v Beli hiši in se zavzela za izboljšanje zaščite mladih v bivalnih programih in objektih. “Sestala se je s političnim osebjem in drugimi posamezniki, ki so bili v mladosti zlorabljeni ter z njimi izmenjevala zgodbe in razpravljala o vprašanjih, povezanih z zaščito institucionalizirane mladine v Ameriki,” je povedal eden od uradnikov.

Na njeni službeni poti jo je spremljal tudi njen novopečeni mož Carter Reum, ki je njen veliki podpornik.

Foto: Profimedia

Travma iz mladosti jo še danes preganja

Vprašanje zlorabe je za Hiltonovo zelo osebno. Leta 2020 je v filmu This is Paris razkrila lastno izkušnjo s fizično in psihično zlorabo v internatu za težavne najstnike Provo Canyon.

“Zaradi tega imam še vedno nočne more. Edino, kar me je rešilo, je bilo moje razmišljanje o tem, kaj želim postati, ko pridem od tam,” je povedala v filmu.

Osebje naj bi na njo kričalo, jo zapiralo v sobe, jo sililo z jemanjem zdravil in jo opazovalo med prhanjem. “V bistvu nisem imela nobenih človekovih pravic.” Od takrat naprej je povezana s posamezniki, ki so tako kot ona doživeli podobne travme. Skupaj želijo poskrbeti, da noben mladostnik ne doživi enake zgodbe, kot so jo oni.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close