Pet najboljših sezonskih sestavin in kaj iz njih pripraviti

25. april 2023

Pet najboljših sezonskih sestavin in kaj iz njih pripraviti

25. april 2023
Foto: Pexels

S spreminjanjem letnih časov se spreminjajo tudi sestavine, ki so nam na voljo za kuho. Pomlad je čas obnove in rasti prinaša obilico svežih, lokalno pridelanih pridelkov, ki so polni okusa in hranilnih snovi.

V Sloveniji imamo srečo, da imamo na voljo različne sestavine, ki niso le okusne, temveč tudi zdrave in vsestransko uporabne. Od hrustljave zelenjave do sočnega sadja in kakovostnega mesa – sestavin, ki navdihujejo kuharje, ne manjka. S pomočjo sodobnih aparatov, kot so hladilnik Samsung Bespoke, pečica Samsung Dual Cook in indukcijska kuhalna plošča Samsung, pa kuhanje in shranjevanje teh sestavin še nikoli ni bilo tako enostavno.

Šparglji

Šparglji so ena izmed najbolj priljubljenih spomladanskih sestavin, ki jih lahko uporabimo na več različnih načinov in okusno popestrijo vsak obrok. Lahko jih preprosto popečemo na olivnem olju in česnu ter dodamo kot prilogo k testeninam z limono ter parmezanom za lahek in osvežujoč obrok. Če želite bolj razkošno različico, jih ovijte v pršut in pecite na žaru, dokler ne postanejo hrustljavi in aromatični.

Foto: Pexels

Redkvice

Redkvice so pogosto spregledane, vendar so odličen dodatek solatam in sendvičem. Narežite jih na tanke rezine in jih dodajte solati iz kumar ter paradižnika s preprosto polivko. Za hrustljav prigrizek namažite kozji sir na bageto in ga obložite z narezanimi redkvicami ter pokapajte z medom.

Foto: Unsplash

Grah

Sveži grah je spomladanski užitek, ki ga lahko uporabite v različnih jedeh. Z meto in feto pripravite svežo in svetlo solato ali ga pretlačite s česnom ter limono za aromatično omako. Če želite pripraviti močnejši obrok, ga dodajte rižoti s parmezanom in pršutom.

Foto: Pexels

Špinača

Mlada špinača je hranljiva in vsestranska sestavina, ki jo lahko uporabite v različnih jedeh. Dodajte jo v kvašeno pecivo s feto in posušenim paradižnikom za nasitno pozno kosilo ali pa jo prepražite s česnom in kosmiči rdeče paprike ter postrezite kot prilogo. Če želite bolj zdravo hrano, pripravite lazanjo s špinačo ali polnozrnate rezance z gobami in seveda špinačo.

Foto: Unsplash

Rabarbara

Rabarbara je trpka in pikantna sestavina, ki jo lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh. Za preprosto sladico jo dušite s sladkorjem in vanilijevim strokom ter postrezite z vaniljevim sladoledom. Za bolj zapleteno jed jo povežite s svinjino in pripravite pikantno in aromatično omako.

Foto: Pexels

Hladilnik je ključen

Da bi te pomladne sestavine kar najbolje izkoristili, je pomembno, da imate ustrezen hladilnik, v katerem lahko dlje časa ostanejo sveže. Hladilnik Samsung Bespoke je odlična izbira za to, saj ima območje Optimal Fresh+, ki ga lahko uporabite za shranjevanje mesa, rib, sadja in zelenjave pri različnih temperaturah. Ima tudi predal Humidity Fresh+, kjer lahko nastavite raven vlažnosti, da sadje in zelenjava ostaneta hrustljava dlje časa.

Tehnologija SpaceMax™, uporabljena v hladilniku, je še ena impresivna funkcija, saj vam omogoča več prostora v hladilniku, ne da bi povečali njegove zunanje mere. Tako boste lažje shranili vse svoje sveže pridelke, tudi v spomladanski sezoni, ko je na voljo več sadja in zelenjave.

Foto: Samsung

Nepogrešljivi aplikaciji

Poleg hladilnika za ustvarjanje v kuhinji s pomladnimi sestavinami izberite tudi druge kuhinjske aparate, s katerimi bosta priprava obrokov in kuhanje lažja ter učinkovitejša. Aplikaciji Smart Home in SmartThings omogočata nemoteno povezovanje in sinhronizacijo več Samsung domačih naprav ter tako ustvarjata resnično inteligenten domači sistem.

Ekosistem ne skrbi samo za povezanost naprav, pač pa tudi za vaš čas. Vsi, ki radi kuhamo, vemo, koliko časa lahko porabimo za pripravo okusnega obroka. A prav tehnologija nam ga lahko občutno skrajša in popestri. V tem pogledu vam bo zagotovo všeč pečica Samsung Dual Cook za bolj prilagodljivo pripravo obrokov. Zahvaljujoč sistemu Dual Cook lahko v pečici hkrati pripravljate dve jedi na dveh različnih conah.

Foto: Samsung

Tehnologije, ki olajšajo kuhanje (in življenje)

Da jedi ne bodo prekuhane ali suhe, je na voljo sistem kuhanja Air Sous Vide, ki poskrbi za enakomerno porazdelitev toplote v pečici. Tehnologija AI Pro Cooking lahko prepozna sestavine, ustrezno optimizira nastavitve in spremlja hrano med kuhanjem in prepreči, da bi bila preveč ali premalo kuhana. Tako bodo pomladne sestavine, ki so polne hranil, pripravljene kakovostno in ostale bodo pristnega okusa.

Indukcijska kuhalna plošča Samsung je elegantna in učinkovita rešitev za hitre obroke in manjše gastronomske posege. Možnost Flex Zone poskrbi, da imate dovolj prostora za vse potrebe kuhanja, indukcijska tehnologija pa poskrbi za enakomerno in hitro kuhanje jedi.

Foto: Samsung

Ker kuharski podvigi vedno vključujejo tudi pomivanje posode, ki ni najbolj priljubljeno opravilo, naj nekdo drug prevzame to nalogo namesto nas. Od zdaj naprej vam bo pri pomivanju pomagal Samsung DV5500MM pomivalni stroj s širokim zaslonom LED, ki higienično odstranjuje vse bakterije.

V določenih programih lahko aktivirate opcijo Higiena, da bo vse higiensko čisto. Končno izpiranje se podaljša in temperatura vode se poveča na 70 ˚C, kar omogoča temeljitejše čiščenje ter uniči bakterije in mikrobe. Zato bodo vaša posoda, jedilni pribor in kuhinjski pripomočki vedno varni za uporabo.

Posebna pomladna ponudba z odličnimi popusti

Samsung je za izbrane modele sesalnikov, pralno-sušilnih strojev in pomivalnih strojev pripravil odlične popuste. Hkrati pa si za aparate lahko zagotovite še od 3 do 5 let garancije. Promocija traja od 20. 3. do 30. 4. 2023 oziroma do razprodaje zalog. Za več informacij obiščite spletno stran Samsung.

Zdaj pa dovolj govoričenja in gremo kuhat!

Foto: Samsung

Style. Več novic

New Report

Close