Kaja Flisar / 29. september 2022

Pilotska jakna – najbolj trendi zaščita pred mrazom

Od pilotske steze do modne brvi – pilotske jakne so zavladale jeseni! Kateri model izbrati in kako jih kombinirati? Ponujamo ti odgovore!

Že v osemdesetih letih prejšnjega stoletja so v naše garderobe vstopile priljubljene aviatorske ali pilotske jakne. Najprej so prevladovale kot pravi moški kosi, najpogosteje iz semiš usnja z volneno podlogo, ki je imelo funkcijo gretja in hlajenja – odvisno od potrebe, situacije in same temperature. Kot že ime pove, so jakno uporabljali predvsem piloti, nato pa je letalsko stezo zamenjala modna.

Instagram @daeberge

Najboljša zaščita pred mrazom

V zadnjih nekaj letih je pilotska jakna postala nepogrešljiv kos v omarah vseh ljubiteljic mode in tako bo tudi to jesen in zimo. Ta usnjena jakna je namreč kot nalašč za hladnejše dni in odlična naložba za trenutke, ko se temperature spustijo pod ničlo.

Instagram @ninaretar

Priljubljeni modeli

Aviatorske jakne so na voljo v več različicah. Izbirate lahko med tistimi iz umetnega usnja, katerih notranjost je podložena z eko volno, ali pa izberete modele iz pravega usnja z všito podlogo iz ovčje volne. Mi vsekakor navijamo za prvo opcijo.

Instagram @nataliakurda

Kaj pa barve?

Prevladujejo klasični odtenki črne, temno rjave in vse bolj priljubljene kamelje barve. Dolžina jaken je klasična do bokov, vse bolj priljubljeni pa so tudi skrajšani modeli, izpod katerih se vidi topel pulover ali bela srajca.

Instagram @yasminbright

S čem jo nositi?

Pilotsko jakno je najbolje kombinirati s preprostimi kavbojkami ali oprijetimi hlačami, lahkotno majico ali pulijem, za nekoliko bolj eleganten videz pa jim dodajte vpadljivo torbico in škornje! Ne glede na videz, ki ga izberete, je nekaj gotovo – v takšni jakni vas nikoli ne bo zeblo!

Instagram @rhiwanders

Ponujamo ti nekaj trendi kosov iz aktualne ponudbe!

Modni navdih

Si želiš še več modnega navdiha? Odkrij najbolj priljubljene puloverje te jeseni!

Avtor
Piše

Kaja Flisar

New Report

Close