Po maščevalni obleki prihaja še maščevalni mejkap

27. december 2022

Po maščevalni obleki prihaja še maščevalni mejkap

27. december 2022
Foto: Pexels

Ikonični maščevalni obleki princese Diane se zdaj pridružuje še nov trend: maščevalni mejkap. 

Princesa Diana je poleti leta 1994 po javnem priznanju njenega moža, nekdanjega princa Charlesa, da jo je prevaral, pred javnost stopila v tisti legendarni črni obleki, ki še danes velja za definicijo maščevalne obleke. Od takrat naprej je maščevalna obleka način, da bivšemu pokažeš, kaj zamuja, oziroma da pokažeš svojo samozavest. 

Nič čudno ni, da se takšen način razmišljanja ni osredotočil le na obleko, ki nima nekih resnih zapovedi, kakšna mora izgledati, temveč se je razširil tudi na način ličenja. 

Kakšen je torej maščevalni mejkap?

Gre za drzen, nepopustljiv in glamurozen videz, ki ima, tako kot obleka, več različic, toda nekatere značilnosti ostajajo konsistentne. Za maščevalni videz je značilen poudarek na očeh in ustnicah.

Oči morajo biti močno obrobljene v stilu mačjih oči, včasih malo zabrisane, toda vedno temne, medtem ko morajo biti trepalnice dolge, goste in privihane. 

@sarahnewsfx Replying to @lily REVENGE MAKEUP- Part 2 #revengemakeup #beauty using @Benefit Cosmetics UK brows @L’Oréal Professionnel Paris mascara @vievemuse bronzer @narscosmetics ♬ Escapism. – RAYE & 070 Shake

Čeprav je nekoč obstajalo nenapisano pravilo, da ustnice in oči hkrati nikoli ne smejo biti močno poudarjene, temveč je bolje, če pozornost privabijo zgolj ustnice ali zgolj oči, pa ta trend ignorira vsa pravila. Pri maščevalnem mejkapu so ustnice močno obrobljene s svinčnikom, šminka pa je lahko škrlatno rdeča ali dimno rožnate barve. 

Obraz mora seveda iti skozi vse običajne faze senčenja, svetlenja in bronziranja ličnic. 

@arwencelis my alter ego be like #revengemakeup #makeup #mua #makeuptok #escapism #transitiontrends ♬ stream escapism – #1 the thrill is gone stan

Maščevalni mejkap doseže maščevanje, pri katerem v resnici bivšega ne prizadenemo zares, obenem pa si uspešno dvignemo samozavest, izboljšamo razpoloženje in se hkrati zabavamo.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close