Po modni brvi zakorakal ‘jeti’ z lesenimi rokami

06. julij 2023

Po modni brvi zakorakal ‘jeti’ z lesenimi rokami

06. julij 2023
Foto: Profimedia

Po modni brvi zakorakal ‘jeti’ z lesenimi rokami

06. julij 2023
Foto: Profimedia

A nenavadni videzi so imeli globljo zgodbo.

“To je bila moda, dragi moji,” je dejal Anders Christian Madsen iz Voguea o modni reviji Daniela Roseberryja za Schiaparelli. To je bila umetniško navdahnjena zadeva, polna osupljivih konstrukcij, veličastnega izrezljanega lesenega nakita in kultnih modelov.

Roseberry je svojo kolekcijo za jesen/zimo 2023/24 posvetil umetnikom, ki so vedno bili v stiku z znamko Schiaparelli. “V tej kolekciji je vsak kos nekako navdihnil umetnik, bodisi iz Elzinega časa, iz sredine stoletja ali iz našega lastnega,” je pojasnil in naštel nekaj del, ki so navdihnila videze v kolekciji.

Foto: Profimedia

Med njimi so ročno poslikana obleka po navdihu Luciana Freuda, jopica in krilo z zlomljenim ogledalom, ki temeljita na mozaikih Jacka Whittena in Klein – modri prah, raztresen po telesih in oblačilih v poklon staremu Yvesu. Duh Salvadorja Dalíja, neločljivo povezanega z zgodovino hiše, je imel degrade sončnega zahoda.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

“To je bila moda, dragi moji, z vsem šopirjenjem, kiparjenjem in glasbo Philipa Glassa o pristanku na luni, o katerem smo vsi lahko samo sanjali,” je revijo še enkrat strnil Madsen, ki je prepričan, da so Roseberryjeve kreacije tako popolne za digitalni svet, da sploh ne potrebujejo orjaških levjih glav, kot jo je na prejšnji modni reviji nosila Kylie Jenner, da bi povzročile hrup na družbenih omrežjih.

Presežke visoke mode so si iz prve vrste ogledale tudi mnoge zvezdnice in vplivnice, med njimi je najbolj izstopala Cardi B, ki je imela čez oprijetno črno obleko ogrnjen ogromen, plišast plašč. Samo predstavljamo si lahko, kako se je v tej poletni vročini v njem potila.

Med vplivnicami so blestele Chiara Ferragni, Caroline Daur in Xenia Adonts, na reviji pa ni manjkala niti slavna dedinja Nicki Hilton. Oglejte si njihove oprave.

Cardi B (Foto: Profimedia)
Caroline Daur (Foto: Profimedia)
Xenia Adonts (Foto: Profimedia)
Chiara Ferragni (Foto: Profimedia)
Nicky Hilton Rothschild (Foto: Profimedia)
Jessica Wang (Foto: Profimedia)
Leonie Hanne (Foto: Profimedia)

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close