Prada je v Harrodsu odprla razkošno pop up kavarno

11. april 2023

Prada je v Harrodsu odprla razkošno pop up kavarno

11. april 2023
Foto: Prada

Prada je v londonski veleblagovnici Harrods odprla prefinjeno in v značilno zeleno barvo odeto pop up kavarno Prada Caffè.

Eleganten in razkošen prostor poudarja Pradine vizualne značilnosti, pri čemer vsaka izbira, od dekoracije in menija do krožnikov in vzdušja, odraža jezik, pristop in poseben način, ki ga uporablja znamka. Stene, stropi ter z žametom oblazinjene zofe in fotelji so odeti v ikonično zeleno barvo.

Tla z vzorcem šahovnice posnemajo tla zgodovinske stavbe butika na ulici Galleria Vittorio Emanuele II v Milanu, medtem ko cvetlični basreliefi na stenah spominjajo na nekatere Pradine vodilne trgovine po vsem svetu.

Foto: Prada

Filigransko natančnost in fokus na detajle odražajo krožniki iz bledo modrega japonskega porcelana s kontrastno dvojno črno črto, ki ga je navdihnila starodavna keramika Celadon ter kristalni kozarci z značilnim trikotnikom iz logotipa znamke.

Če se boste mudili na novi trendi kulinarični destinaciji, boste lahko v dobrotah uživali ves dan, saj meni zajema tako zajtrke, prigrizke, slaščice kot glavne jedi za kosilo ali večerjo. Ponudbo zaznamuje sodoben pogled na italijansko tradicijo, s sendviči in rižotami, jedmi iz lososa in rakovice ter aperitivi na osnovi spritza in negronija.

Foto: Prada

Seveda noben obisk Prada Caffèja ni popoln, če ne dvignete kozarca. Vinska karta zajema celotno Italijo, s steklenicami od Sicilije do Piemonta.

Osrednjo vlogo imajo slaščice, ki so razstavljene na spektakularnem osrednjem pultu in na steni. Torta s pistacijo croccantino in smetano, biskvitom in vanilijevo kremo ali katera od šestih vrst pralin je vsekakor vredna potovanja.

Foto: Prada

Vsi, ki bi želeli obiskati kavarno, ne pozabite, da gre za koncept pop up restavracije. Odprta bo do 7. januarja prihodnje leto, v poletnih mesecih pa bodo pred vhodom postavili še stojnico s paleto okusnih sladoledov.

Za obisk ekskluzivne kavarne, ki združuje zgodovino, tradicijo in sodobnost, boste odšteli kar nekaj bankovcev s podobo angleške kraljice. Vsekakor v stilu pregrešno drage blagovne znamke. In kot bi rekla Miranda Presley iz filma Hudičevka v Pradi, to je vse.

Foto: Instagram @pradacaffe

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic

New Report

Close