Priljubljena igralka priznala, da je hotela storiti samomor

15. julij 2022

Priljubljena igralka priznala, da je hotela storiti samomor

15. julij 2022
Foto: Profimedia

Po skoraj treh letih molka se je prek Twitterja oglasila igralka Constance Wu in spregovorila o svojem temnem obdobju.

Razlog za težko obdobje priljubljene igralke Constance Wu so bile negativne kritike, ki jih je prejela prek družbenih omrežjih leta 2019. Zaradi ostrih besed komentatorjev je celo razmišljala o samomoru, je priznala.

To je razkrila v prvem tvitu po skoraj treh letih, v katerem je sicer želela oznaniti izdajo svoje knjige Making a Scene, obenem pa je pojasnila, zakaj je bila toliko časa odsotna z družbenih omrežij. Dodala je, da jo je bilo “strah družbenih omrežij, saj sem zaradi njih skoraj izgubila življenje.”

Kriv je bil tvit o nadaljevanju serije

“Ko sem pred tremi leti nepremišljeno tvitnila o obnovitvi moje serije, je to sprožilo ogorčenje in vsesplošno spletno sramočenje, ki je postalo precej hudo,” je zapisala.

Šlo je za to, da je produkcijska hiša ABC dala zeleno luč novi sezoni serije V novem svetu (Fresh Off the Boat), na kar je Constance odreagirala s tvitom: “Trenutno sem tako razburjena, da dobesedno jokam. Uf. Prekleto.”

Kasneje je pojasnila, da je imela slab dan, ter da je s tem le izkazala razočaranje, ker je to pomenilo, da bo morala zaradi nadaljnjega snemanja serije izpustiti projekt, ki se ga je zelo veselila. Vloga v seriji V novem svetu je zanjo namreč postala “lahka in prijetna”, medtem ko si je želela novih izzivov.

Constance je ob Jennifer Lopez zaigrala v filmu Prevarantke na Wall Streetu (Foto: Profimedia)

Na srečo jo je prijatelj odpeljal na urgenco

Zdaj, tri leta kasneje, pojasnjuje, da se počuti “grozno” zaradi zapisanih besed. Vse skupaj pa je postalo nevzdržno, ko so jo zaradi tvita začeli kritizirati še igralski kolegi. Takrat si je mislila, da si ne zasluži več živeti, je razkrila.

“Ko se zdaj oziram nazaj, se mi zdi nerealno, da bi me nekaj komentarjev pripeljalo do tega, da bi si vzela življenje, a tako se je zgodilo. Na srečo me je našel prijatelj in me odpeljal na urgenco.”

Dodala je, da je bil to zanjo zelo strašljiv dogodek, s pomočjo katerega pa je začela na svoje življenje gledati drugače. “V naslednjih letih sem kariero postavila na stranski tir in se osredotočila na psihično zdravje.”

Dolg zapis je zaključila z besedami, da se po dolgem premoru od Hollywooda in s pomočjo veliko psihoterapije končno počuti dovolj v redu, da se vrne na družbena omrežja. “Čeprav me je strah, sem se odločila, da moram biti pogumna in deliti svojo zgodbo, da bi lahko morda pomagala še nekomu pri njegovi.”

Klic v stiski

Če čutite hudo duševno stisko ali imate samomorilne misli, poiščite strokovno pomoč v organizacijah, ki nudijo neposredno pomoč.

Lahko se obrnete na svojega osebnega zdravnika ali na:
112 – Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč)
116 123 – Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24h/dan)
116 111 – TOM – telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro)
01 520 99 00 – Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj)
031 233 211 – Ženska svetovalnica – krizni center (24h/dan)

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close