Raziskave kažejo, da imajo majhne ženske in visoki moški najsrečnejše zveze!

06. november 2022

Raziskave kažejo, da imajo majhne ženske in visoki moški najsrečnejše zveze!

06. november 2022
Dax Shepard in Kristen Bell (Foto: Profimedia)

Vemo, da ni nič novega da imajo ženske rade visoke moške. A to podpira tudi znanost. Zanimiva raziskava je pokazala, da se nizke ženske najbolje razumejo z visokimi moškimi.

Seveda višina ni vse – za uspeh para je potrebno veliko več kot fizična privlačnost. Najsrečnejši pari imajo odprto komunikacijo, potrpljenje, razumevanje, predvsem pa zaupanje. Vendar se ti elementi razvijejo sčasoma, ko se par spozna.

Vanessa Hudgens in Austin Butler (Foto. Profimedia)

Poleg tega je raziskovalna skupina ugotovila, da se nizke ženske počutijo najsrečnejše v paru z visokimi moškimi. Večja kot je razlika v višini, tem bolje. Evolucijski dejavniki verjetno igrajo pomembno vlogo pri odločitvi ženske, da izbere višjega partnerja.

Ženske se počutijo najsrečnejše z visokimi moškimi

Raziskava razkriva, da nizke ženske in visoki moški predstavljajo najsrečnejše pare. Raziskovalci so pridobili podatke od 7850 udeležencev indonezijske populacije, po preučitvi podatkov pa so ugotovila, da se ženske počutijo najsrečnejše z višjimi moškimi.

Shaquille O’Neal in Nicole Alexander (Foto: Profimedia)

A le na začetku, saj je ta faza medenih tednov sčasoma zbledela. Raziskovalci so ugotovili, da po 18 letih zakona višina moškega ni vplivala na žensko srečo. Tako je raziskovalna skupina prišla do spoznanja, da je moževa višina na začetku vplivala na ženino srečo, vendar se je sčasoma ta vir veselja razblinil, ko so v razmerju nastopili drugi dejavniki.

Nizke ženske so v zgodovini imele raje višje moške

Tudi v sodobnem času ima evolucija še vedno veliko vlogo pri naši izbiri partnerjev. Nizke ženske imajo raje visoke moške, saj višino povezujejo z varnostjo in zdravjem.

Jada Pinkett Smith in Will Smith (Foto: Profimedia)

Visok moški bo videti bolj dominanten, zaradi česar je za žensko privlačen partner. Ker je samicam prednostna zaščita družine pred plenilci, si seveda želijo izbrati najmočnejšega samca.

V sodobnem času to še vedno drži, čeprav ne iz istih razlogov. Ne bežimo več pred medvedi ali tigri, še vedno pa hrepenimo po varnosti. Verjetno obstaja veliko manj groženj v našem grajenem okolju; saj nam divje živali ne predstavljajo nikakršne grožnje.

Nizke ženske v modernem svetu izberejo višje moške, ker verjamejo, da je višina povezana z uspehom.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close