S pomladjo je čas, da zamenjate tudi rutino nege kože

25. april 2023

S pomladjo je čas, da zamenjate tudi rutino nege kože

25. april 2023
Foto: EGGO

Ob toplejših dnevih je običajno, da zamenjamo oblačila v svoji omari. Pa storite to tudi za svojo kožo?

Pomlad počasi privablja toplejše dni in verjetno to občuti tudi vaša koža. S prehodom iz zime v pomlad je naša koža manj izpostavljena hladnemu, suhemu zraku, bolj pa višji vlagi, višjim temperaturam in močnejšemu soncu. Povečana vlažnost in dodatno znojenje spremenita proces zdravljenja aken in znakov staranja. Ko narava začne cveteti, je čas, da spremenite svojo rutino nege kože.

Ker so hladni zimski meseci za nami, se moramo odločiti za lažje vlažilce in blažja čistila, ki bodo koži povrnili sijaj. Če morda ne veste, kaj vse mora vaša rutina vsebovati, imamo za vas nekaj nasvetov o tem, kako spomladi spremeniti nego kože:

1. Začnite pomlad s pilingom

Pomlad je namenjena odstranjevanju luskastih odmrlih kožnih celic iz mrzle zime in pripravi vaše kože s pilingom. Za fizični piling lahko uporabite sonično napravo EGGO, ki bo nežno odstranila odmrle kožne celice in vašo kožo naredila mehko na dotik.

Foto: EGGO

2. Preklopite na nežna čistila, ki se ne penijo

Zimski mraz naši koži odvzame naravno vlažnost, zato je uporaba nežnih čistil odličen način za ohranjanje vlage v vaši koži. Pri višjih temperaturah bo vaša koža proizvedla več lastnih naravnih olj, zato je bolje uporabiti lažji gel za umivanje.

Foto: EGGO

EGGO gel za umivanje bo po zaslugi ovsenih proteinov na koži ustvaril zaščitno plast, ki bo zaščitila njeno bariero oziroma bo odstranila vse nečistoče brez penečih sestavin, ki lahko kožo potencialno izsušijo.

3. Preidite na lahke vlažilne kreme, ki se hitro vpijejo

Gostejša vlažilna sredstva lahko v vlažnem in toplejšem območju vašo kožo preveč zmastijo in povečajo možnost izbruha aken.

Foto: EGGO

EGGO Zen defence krema za obraz je bila ustvarjena za to, saj se njena lahka struktura hitro vpije v kožo, ne da bi pustila masten občutek.

4. Uporabljajte vlažilne serume

Za razliko od serumov na oljni osnovi, ki jih uporabljate pozimi, imajo serumi na vodni osnovi vsa koncentrirana hranila in antioksidante, ki jih vaša koža potrebuje v toplejših mesecih. So tudi lažji, tako da jih vaša koža zlahka absorbira.

Foto: EGGO

Za zadrževanje vlage je v sončnem vremenu zelo priporočljiva uporaba seruma s hialuronsko kislino – EGGO Aquaholic vlažilni serum pomaga povrniti vlago, izgubljeno s povečanim potenjem v toplejšem vremenu.

5. Dodajte izdelke, bogate z antioksidanti

Antioksidanti bi morali biti del naše celoletne rutine nege kože, da bi preprečili pigmentacijo. Znano je, da je sončne pege, ki jih povzroči sonce, težko izbrisati, zato je njihovo preprečevanje ključnega pomena.

Foto: EGGO

Lokalni antioksidanti, kot je vitamin C, stabilizirajo proste radikale in zmanjšajo poškodbe zaradi sonca. EGGO Glow and go osvetljevalni serum z vitaminom C bo poskrbel za vaše temne madeže in hiperpigmentacijo, saj imajo goji jagode antioksidativni učinek na vašo kožo.

6. Ne pozabite na SPF

Izpostavljenost soncu je eden glavnih vzrokov za zgodnje staranje kože. Da bi to preprečili, uporabljate zaščito pred soncem, ki ima SPF vsaj 50 in ščiti vašo kožo tako pred UVA, kot tudi UVB sončnimi žarki.

Spomladansko čiščenje kozmetike je le del skrbi zase in ima koristi na mnogih področjih, zato je pomembno, da vključite učinkovite izdelke.

Poskrbite zase in naredite spomladansko čiščenje predala za nego kože in ličila, ter zavrzite vse izdelke, ki jim je potekel rok uporabnosti ali pa jih niste uporabili in pravočasno naredite poletno zalogo.

Uživajte v pomladi in s temi nasveti pripravite kožo na vroče sončne dni, ki so pred nami.

Style. Več novic

New Report

Close