Kako se pomladiti brez botoksa?

05. april 2023

Kako se pomladiti brez botoksa?

05. april 2023
Foto: Instagram @hannaschonberg

V begu pred gubicami in vidnim staranjem se mnogi poslužujejo botoksa. Kaj pa, če želite ostati naravni? Potem so obrazne vaje rešitev za vas.

Staranje je naraven, običajen proces življenja. Vendar gube večinoma vidimo kot nekaj, česar bi se morali znebiti in sramovati.

V zadnjem času je veliko razprav o preventivnem botoksu, za katerega se veliko mladih odloča prav zaradi preprečevanja nastajanja gub in nepravilnosti na koži.

Ker se lepotni trendi tako pogosto spreminjajo, lahko mnogi na koncu obžalujejo invazivne postopke, ki so namenjeni pomladitvi. Problem večine teh postopkov je, da niso reverzibilni, torej, kaj storiti, ko nam postane žal?

Foto: Pexels

Če bi se iglam in botoksu raje izognili, vam predstavljamo tri preproste vaje, s katerimi boste na naraven način učvrstili obrazne mišice, izboljšali cirkulacijo in zmanjšali gube.

Trening obraza

Treningi za obraz so v zadnjih mesecih postali izjemno priljubljeni. Od slavnih osebnosti, kot sta Bella Hadid in Selena Gomez, do priljubljenih vplivnežev, mnogi verjamejo v čudeže masaže obraza pri dviganju, toniranju in oblikovanju.

Kadar napnemo obraz, imamo obrazno mimiko, ki pripomore k nastajanju gub, torej se moramo znebiti napetosti. Te aktivne masaže obraza prispevajo k sproščenosti, prekrvavljenosti in mladostnemu videzu naše kože. Naš obraz je sestavljen iz 40 mišic, zakaj ne bi torej trenirali tudi teh?

Gua sha in masažni valjček

Gua sha ali kerokan je posebna tehnika, ki izvira iz tradicionalne kitajske medicine, pri kateri se za masažo obraza uporablja kamen iz žada. To malo staro kitajsko medicinsko orodje je v zadnjih letih postalo izjemno priljubljeno, saj spodbuja cirkulacijo celotnega obraza in pomaga pri limfni drenaži.

Foto: Pexels

Ker lahko orodje uporabite za zmanjšanje gub, ima uporaba Gua sha tudi prednosti pri boju proti staranju. Poleg tega obstajajo številne oblike in tehnike masiranja, ki pa bodo najboljši učinek dosegle, če se prej dobro podučite, kako jih izvajati.

Na podoben način deluje tudi kristalni valjček iz žada, ki zmanjšuje gube in preprečuje njihov nastanek, zmanjšuje podočnjake, pospešuje cirkulacijo kože in limfni sistem. Kako ga uporabljati, preberite tukaj.

Foto: Pexels

Joga za obraz

Obrazna joga je sicer podobna obraznim treningom, a je malce lažja in veliko bolj sproščena, saj jo izvajate sami. Je naraven način, s katerim si zagotovite dolgotrajen videz učvrščene, napete in mladostne kože z manj opaznimi gubicami.

Gre za izvajanje hitrih in izrazitih gibov z obraznimi mišicami, s katerimi pravzaprav krepite obrazne mišice in preprečujete nastanek gub. Obrazna joga obravnava vse od asimetrije, gub, povešenih vek in še več. Pomembno je le, da jo izvajate redno in dosledno, sicer rezultati ne bodo vidni.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close