To je najnovejši hit med lepotnimi operacijami

26. december 2022

To je najnovejši hit med lepotnimi operacijami

26. december 2022
Foto: Profimedia

Pozabite na BBL (brazilian butt lift, za tiste, ki ne veste), prihaja odstranjevanje bukalne maščobe.

Pri odstranjevanju bukalne maščobe gre za operacijo zožanja ličnic – bukalno maščobo namreč najdemo v sredini našega obraza, z operacijo pa ta postane bolj izoblikovan in zoožan.

Količina te maščobe v licih ni zares odvisna od naše teže, temveč se z njo rodimo. 

Lea Michele prej. (Foto: Profimedia)
Lea Michele potem. (Foto: Profimedia)

V teh dneh je vprašanja o takšnih operaciji sprožila igralka Lea Michele, ki so jo opazili z nenavadno ozkimi ličnicami. Igralka pa ni edina zvezdnica, ki naj bi se odločila za ta poseg.

Med drugimi so maščobo iz svojih lic verjetno odstranile tudi Bella Hadid, Sophie Turner in Dove Cameron, javno pa je o operaciji spregovorila tudi Chrissy Teigen, ki je z rezultati zelo zadovoljna.

Kirurg Andrew Jacono, ki je najbolj znan po posegih, ki jih je opravil na obrazu modnega oblikovalca Marca Jacobsa, pravi, da se je število operacij v zadnjem letu povečalo za trikrat v primerjavi s številom operacij pred petimi leti. 

Dove Cameron prej. (Foto: Profimedia)
Dove Cameron potem. (Foto: Profimedia)

Strokovnjaki za takšne operacije pravijo, da je to ena najbolj tipičnih operacij, za katero se slavni odločijo, saj gre za majhen, enostaven in kratek poseg, ki pa lahko drastično spremeni videz obraza. Toda kirurgi opozarjajo, da s staranjem ta videz ne bo najlepši. S starostjo namreč sami izgubimo nekaj maščobe v licih, kar lahko pri ljudeh, ki so imeli ta poseg, povzroči videz okostnjaka oziroma nas operacija lahko drastično postara. 

Številni lepotni kirurgi zato takšen poseg odsvetujejo, saj pravijo, da je maščoba v licih dobra in pomemba in ne želimo si je izgubiti, še posebej pa takšno operacijo odsvetujejo mladim, pri katerih je težko določiti, koliko maščobe sploh odvzeti. 

Tehnično gledano bi lahko takšno operacijo kasneje “obrnili” in si v lica vstavili nekaj maščobe, toda za to bi bilo potrebnih več posegov. 

Chrissy Teigen. (Foto: Profimedia)

Če je odstanitev bukalne maščobe postalo pravi trend med zvezdniki, pa se zdi, da so navadni smrtniki vse bolj siti novih trendov.

“Kaj je bukalna maščoba, kako to, da še vedno izumljajo nove napake na nas,” je na Twitterju zapisala Jules Zucker in dodala, da ji dobesedno zmanjkuje okončin in telesnih značilnosti, ki bi si jih po lepotnih standardih morala popraviti.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close