S tem lepotcem bo nakupovanje daril postalo pravo doživetje!

19. december 2023

S tem lepotcem bo nakupovanje daril postalo pravo doživetje!

19. december 2023

S tem lepotcem bo nakupovanje daril postalo pravo doživetje!

19. december 2023

Božič je pred vrati in če še niste nakupili božičnih daril, je skrajni čas, da se odpravite po nakupih. Jaz sem to naredila s stilom – v lov za darili sem se odpravila z novim kupejem CLA Mercedes-Benz, ki je sicer stresno opravilo spremenil v prijetno in zabavno doživetje.

Moj novi jekleni konjiček me je očaral že na prvi pogled. Novi CLA Coupé je lep, eleganten in dodelan do zadnje podrobnosti. Saj veste, kako v uredništvu Styla cenimo estetsko dovršene stvari.

Poseben detajl so vrata brez okvirja, nova maska hladilnika s tridimenzionalnim vzorcem Mercedes-Benz in nove oblike platišč, ki samodejno pritegnejo pozornost. Seveda ne moremo mimo športno elegantnega zadka, ki samo še poudarja njegov samozavestni videz v sodobni in izjemno napredni obliki.

Foto: Saša Despot

Udobje na prvem mestu

In veste kaj? Notranjost je še boljša. Tam se inovativnost sreča z udobjem prve vrste. Ko sedeš v mehak usnjen voznikov sedež je tako, kot da bi sedel na najbolj udobnem fotelju – nikoli več ne želiš vstati z njega.

Novi CLA Coupé ima namreč posebno funkcijo Memory, s katero lahko izberete in shranite do tri različne položaje sedeža. V primeru, da si avto delite s partnerjem, se tako izognete dolgotrajnemu nastavljanju sedeža vsakič, ko sedete vanj, ampak samo aktivirate svoj uporabniški profil.

Udoben je celo volan. Res, tako dobrega oprijema nisem doživela še v nobenem avtu. Seveda je usnjen, poseben estetski presežek pa mu daje okrasna obroba v kromu.

Foto: Saša Despot

Izjemna akustika za edinstveno glasbeno doživetje

Tako, pa pojdimo na lov za božičnimi darili. Vključim avto in ob iskanju menjalnika ugotovim, da se ta nahaja pri volanu. Čeprav sem najprej malo izgubljena, hitro sklenem, da je to najbolj praktična stvar, kar so si jo lahko zamislili. Na ta način je prestavljanje veliko hitrejše in lažje.

Preden se odpeljem, mi manjka samo še božična glasba, ki me bo navdala s pravim božičnim vzdušjem. Preko Bluetootha se povežem na svoj telefon in nastavim praznično playlisto. V avtu se razleže Last Christmas in občutek imam, kot da sem sredi diskoteke. Vau, kakšna akustika! Morate vedeti, da med vožnjo obožujem glasno glasbo, ob kateri še glasneje prepevam, zato si lahko samo predstavljate, kako zelo sem uživala v tem neverjetnem akustičnem doživetju.

Foto: Saša Despot

Prilagojenost posamezniku z različnimi voznimi programi

In tako sva se podala na pot, jaz in moj novi CLA Coupé. Vožnja z njim je res enkratna, saj se z različnimi voznimi programi popolnoma prilagodi vozniku. Na izbiro so Eco, Comfort, Sport in Individual.

Za vožnjo po mestu sem izbrala Comfort, ki je ublažil čisto vsako luknjo na cesti, na avtocesti pa sem preklopila na Sport, ki je s hitrimi pospeški in dinamično vožnjo poskrbel, da sem se počutila kot na dirkalni stezi. A kljub temu zelo varno. Zakaj? Ker je varnost pri tem avtu na prvem mestu.

Z vami na poti tudi asistenti za varnost

Pohvali se lahko z aktivnim asistentom za ohranjanje smeri: če nenamerno zapustite vozni pas brez smernika, ali se nevarno približate drugim udeležencem v prometu, vas lahko s posegom v krmiljenje vrne na vozni pas.

Ima tudi aktivni sistem za ohranjanje razdalje, ki vas z rdečim znakom na ekranu opozori, da ste se preveč približali avtomobilu pred vami.

Tudi asistent za mrtvi kot pride še kako prav – sistem vas namreč lahko vizualno in zvočno opozori pred bočnim trčenjem z drugimi udeleženci prometa v mrtvem kotu.

Foto: Saša Despot

Inovativen multimedijski sistem

Ja, tale lepotec je res opremljen z vsemi najsodobnejšimi upravljalnimi elementi, med katerimi prednjači multimedijski sistem MBUX. Ta omogoča upravljanje z govorom, s kretnjami ali prek zaslona na dotik in polja za upravljanje s prsti.

Slednje me je še posebej navdušilo. Sploh zato, ker ga lahko upravljaš tudi z rokavicami. Tako sem z lahkoto preklapljala med različnimi voznimi programi in iskala moje najljubše pesmi, ki so mi krajšale pot do trgovin.

Foto: Saša Despot

Pomoč pri parkiranju

Tako, pa smo tukaj. Zdaj pa parkiranje. CLA Coupé to naredi skoraj čisto sam. Ima namreč parkirni sistem najnovejše generacije, ki pomaga pri parkiranju in zapuščanju parkirnega mesta.

S pregledom vseh zaznanih parkirnim mest v okolici, 360-stopenjsko preglednostjo v vse smeri in z zbirko različnih možnosti parkiranja, še bočno parkiranje postane mačji kašelj.

Lep, udoben in še prostoren!

No, pa gremo v lov za darili. Priznam, rahlo me zanese in po eni uri jih imam že celo naročje. Malce me zaskrbi, kako jih bom spravila v avto, ampak ko odprem prtljažnik, mi je hitro žal, da jih nisem kupila še več.

Ta je namreč zelo prostoren in precej globok, zato vanj z lahkoto spravim moj obilen nakup.

Pa je poskrbljeno za božična darila. Eno kar takoj podarim prijateljici, s katero se dobiva na pijači. Ne morem reči, da ga ni vesela, ampak ko zagleda moje novo prevozno sredstvo, je to hitro v prvem planu.

Seveda jo moram takoj zapeljati nekaj krogov. Kdo pa ne bi bil navdušen nad takšnim lepotcem?!

In tako mine dan v družbi novega avtomobila CLA Coupé. Ko pridem domov, polna vtisov v roke vzamem list papirja in svinčnik … zdaj točno vem, kaj bom pisala Božičku.

Svoj Mercedes si lahko izberete na spletni strani znamke Mercedes-Benz, v salonu vozil Mercedes-Benz na Baragovi 10 v Ljubljani ali pri pooblaščenih prodajalcih vozil po Sloveniji.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close