Sanjski moški: bolj kot Blaž so me razočarala dekleta

10. oktober 2022

Sanjski moški: bolj kot Blaž so me razočarala dekleta

10. oktober 2022
Foto: Instagram

Pretekli vikend se je pričela nova sezona Sanjskega moškega, o kateri pa imam že nekaj za povedati.

Pretekli vikend nam je bil predstavljen nov sanjski moški, 23-letni Blaž Kričej Režek. Ker pa šova Sanjski moški ni brez deklet, ki se kregajo za fantovo (ker Blaž moški žal ni) pozornost, smo seveda spoznali tudi 17 deklet, ki se zanj borijo.

Kot vedno je izbira deklet barvita in večplastna, nobena pa ni pretirano podobna drugi. Od simpatičnih Primork, športnih mladenk, pa vse do “kmetic” bo to sezono dvorilo Blažu. Mlademu, nadobudnemu fantu, ki pa, iskreno, ni prav daleč od Sanjskega moškega lanske sezone – le še bolj nedozorel.

Seksizem se začne v zgodnjih letih

Gregor ima za seboj sicer nekaj let več, a vsi vemo, da se prepričanja o manjvrednosti in neenakosti žensk pričnejo zgodaj. Blaža sem sama osebno spoznala že pred nekaj leti, ko sva bila še oba mlada in sva opravljala promocije za znan nočni klub. Že takrat mi je dal jasno vedeti, da on ve, da je predmet poželenja mnogih – v šovu pa so očitno tudi mnoge predmet njegovega poželenja.

Foto: Instagram

S svojimi namigi, hitrimi opazkami in šalami, je punce hitro očaral in jim dal vedeti, da za skok v posteljo z njim očitno ni potrebno veliko. A že v drugi epizodi je seksologinji Maji razkril svoje prepričanje, da ima zase in za druga dekleta drugačne standarde.

Blaž meni, da je drugače, če dekle spi z veliko moškimi, kot če moški spi z veliko dekleti. Blaž očitno res verjame v koncept ključavnice in ključa, mežik, mežik.

Kar pa me je še bolj razočaralo, je Majino hitro strinjanje z Blažem. Maja Grintal, samooklicana seksologinja, ki je svojo izobrazbo za ta naziv dobila preko knjig, člankov in podcastov, je na Blaževo trditev “Jaz mislim, da je drugače, če ima punca veliko fantov/spolnih partnerjev, kot pa moški,” odgovorila pritrdilno. Ne le pritrdilno, šla je korak dlje in razložila, da pri ženskah razlog za to vidi v “travmah” in “dokazovanju”, za katerim težijo “očetovske težave”.

Ob moških njeno poslanstvo ne obstaja

Maja, ki je študirala sociologijo na Filozofski fakulteti (podatka o diplomiranju zaenkrat ni na voljo), je ne le samooklicana seksologinja, očino ima tudi izjemne sposobnosti psihoanalitike.

Vem, vem, zadnja sem, ki lahko o tem govori, po tem, ko sem “diagnosticirala” Gregorja, a moje mnenje definitivno ni bilo predvajano tisočim gledalcem, pa še svoje podatke sem poiskala na uradnih straneh doktoriranih psihologov!

Njeno mnenje in entuziastično strinjanje z Blažem me je ne le šokiralo, ampak izjemno razočaralo. Ko gre za opolnomočenje žensk in razbijanje tabujev glede seksa, bom vedno v prvi vrsti s svojo podporo, a Maja svojega poslanstva ne opravlja dobro. Trži na tabuiziranosti teme, o kateri predava in izkorišča dejstvo, da je to za slovenski konzervativni narod noviteta. A punca v resnici, namesto, da bi predsodke razbijala, jih poglablja in utemeljuje.

Foto: Voyo (zajem zaslona)

Ne le to, nedoslednost v njenih prepričanjih se pojavi že prej, ko razlaga, da je seks izmenjava ljubezni, za katero je potrebna bližina in intimnost. A že po petih minutah pogovora z Blažem da jasno vedeti, da so stvari, ki bi mu jih “pokazala”. Sta v petih minutah razvila globoko intimno povezanost, ali ima Maja le malce drugačne standarde za ljudi okoli sebe?

V spolnosti ne vidim nobenega sramu in na samem začetku se mi je ideja poučevanja žensk o njihovih telesih zdela izjemna. A ne s strani dekleta, ki svojih mnenj očitno nima ravno popredalčkanih. Istočasno me bo učila, kako imeti polurni orgazem, a ne z nekom, ki sem ga spoznala pred eno uro, ker to pomeni, da izhajam iz travm?

Kaj pa, če sem si preprosto želela polurnega orgazma in se mi ne da iskat fanta?

Kako ima namen razbliniti sram glede spolnosti, če jo istočasno – če je ta prepogosta – obsoja? In kako pričakuje, da ji bodo dekleta zaupala, če je jasno dala vedeti, da nekega dela spolnosti vseeno ne podpira? Popolna sproščenost pride s popolnim sprejemanjem tj. brez obsojanja in prepričanja, da so nekateri aspekti osebe in njenih spolnih aktivnosti napačno motivirani. Vsaj tako menim jaz, no, tudi po nasvet o splavu ne bi šla k SDS-ovcu.

Kolumne izražajo stališča avtorjev in ne nujno tudi uredništva Style.Over.Net.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close