Se ne morete odločiti za eno barvo las? Odgovor so marmorni lasje.

23. april 2023

Se ne morete odločiti za eno barvo las? Odgovor so marmorni lasje.

23. april 2023
Foto: Instagram @mileycyrus

Najnovejši trend barvanja las so marmorni lasje, ki bodo navdušili vse, ki jih že od nekdaj privlačijo kontrastni odtenki.

Trendi so lahko odlično vodilo pri iskanju navdiha za stilsko osvežitev, a ob toliko nasprotujočih si trendih na obzorju se je težko odločiti le za enega, še posebej pa to velja pri izbiri barve las. Za vse tiste, ki ste kdaj kolebali med precej različnimi odtenki, lahko sedaj končno združite tisto, kar je bilo še včeraj nezdružljivo, ali vsaj tako pravi najnovejši trend ‘marmornih’ las.

Želja po kontrastu pri barvanju las je zadnja leta v porastu, novi trend pa je nedvomno najdrznejša in najbolj zanimiva varianta doslej. Neustavljivo spominja na pričeske, ki so jih nekoč nosile Kesha, Mary Kate in Ashley Olsen, ki jih je slavni frizer Dominick Pucciarello označil za rokenrol šik dekleta, z razmršenimi kodri, ki so se odlično prilegali opaznemu narastku.

Foto: Profimedia

Ne zanikamo, da vas bo ta novi trend najbrž spomnil na Cruello de Ville, morda pa boste ob njem pomislili na moderno interpretacijo Y2K pramenov. A včasih smo nosili kontrastne pramene, vmešane med svojo naravno barvo las, glavna lastnost marmornih las pa je, da gre za razporeditev barv po slojih.

Če ste še vedno zmedeni, o čem govorimo, vam predstavljamo nekaj zvezdnic, ki ta trend nosijo na najboljši način. Med drugim so to Miley Cyrus, Billie Piper in Avril Lavigne.

Ta trend nikakor ni za ljubiteljice subtilnih in naravnih barv las, ampak je namenjen tistim bolj hrabrim.

Ker gre za nekoliko bolj zapleteno tehniko barvanja, priporočamo, da je ne poskušate doseči sami doma, ampak se naročite pri strokovnjaku za barvanje las. Ta vam bo pomagal pri izbiri najboljše kombinacije z vašimi naravnimi lasmi.

Tiste s svetlejšimi lasmi se tako lahko poigrate z rjavimi in črnimi toni, temnejšim lasem pa bodo najbolj pristajali modri in živo rožnati, modri ali rdeči odtenki.

Čeprav potrebujemo za preizkus tega trenda profesionalnega frizerja, je njegova velika prednost ta, da samo vzdrževanje ni pretirano zahtevno, sploh če kontrastne odtenke dodamo svoji naravni barvi. In tudi če nobena od barv ni naša naravna, se majhne nepopolnosti, kot je narastek, odlično prilegajo temu stilu. Tisti, ki pa ne marajo narastka in imajo radi spuščene lase, bodo morali na osvežitev barve vsakih šest do osem tednov.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close