Sarah Jessica Parker in njeno iskreno mnenje o obsedenosti družbe s staranjem

17. oktober 2023

Sarah Jessica Parker in njeno iskreno mnenje o obsedenosti družbe s staranjem

17. oktober 2023
Foto: Profimedia

Slavna igralka je glasna, ko pride do staranja, in je že sita dvojnih meril za moške in ženske.

O tako imenovanem starizmu (diskriminaciji ljudi na podlagi starosti) je imela Sarah Jessica Parker že veliko za povedati. In kot kaže še ni končala. V intervjuju za Glamour je namreč povedala, da je še naprej zmedena zaradi dejstva, da “večine moških mojih let preprosto nikoli ne vprašajo o staranju.”

Sama je že večkrat dejala, da raje poseže po kozmetiki kot lepotnih popravkih in operacijah, a da ne obsoja nikogar, ki se odloči za slednje. “Všeč mi je, da se ljudje odločijo delati, kar hočejo, in najdejo način, da se počutijo bolje,” je dejala in razložila, da se po pomoč k lepotnim kirurgom ne zateka predvsem zato, ker je igralka.

“Jaz moram deliti svoja čustva in komunicirati s svojim obrazom, ki pa se mora premikati. Tako čutim jaz in to nikakor ne pomeni, da enako velja za nekoga drugega.”

Foto: Profimedia

Ne gre samo za hollywoodski pritisk

Ob tem je dodala, da sama s strani Hollywooda ne čuti nič večjega pritiska glede lepote kot s strani ljudi: “Pritisk prihaja iz človeške rase in je prav tako nezdrav kot hollywoodski pritisk. Drug do drugega smo tako neprijazni, kot je Hollywood že od nekdaj do žensk.”

Ko pride do naravnega staranja in lepote, je SJP postala nekakšen vodilen glas žensk, ki ne pristajajo na obiske lepotnih kirurgov.

In takšnih žensk je vedno več. V korak z njimi gredo tudi znane znamke kot denimo Zara, ki je pred kratkim za obraz nove kampanja izbrala 67-letno igralko Ángelo Molina.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close