Za vsaj 37 tisočakov je naprodaj ikonični dodatek Carrie Bradshaw

28. avgust 2023

Za vsaj 37 tisočakov je naprodaj ikonični dodatek Carrie Bradshaw

28. avgust 2023
Foto: Profimedia

Hiša Sotheby’s na dražbi prodaja vintage naglavni modni dodatek ptice rajčice, ki ga je Sarah Jessica Parker nosila v filmu Seks v mestu ter seriji In kot bi mignil …

Vintage lasni dodatek s preparirano rajčico (Bird of paradise) iz leta 1800 je ocenjen na vrednost med 37.000 in 65.000 evri, a verjamemo, da bo končni znesek veliko višji. Lasni dodatek je Sarah Jessica Parker v filmu Seks v mestu nosila na dan razpadle poroke z Živino in je predstavljal simboliko tradicionalnega vključevanja modre barve v nevestino opravo.

Foto: Sothebys (posnetek zaslona)

Serija Seks v mestu je prodrla v svet popularne kulture in je vplivala na številne modne trende ter navdihnila številne, da se izražajo s svojo garderobo, zato ne dvomimo, da se bo dražbe udeležilo ogromno ljudi. Dražba bo sicer potekala od 31. avgusta do 14. septembra.

Foto: Profimedia

Nad naglavnim dodatkom pa je navdušena tudi SJP. Lani je za Vogue povedala: “To ptico sem videla in mislila, da je čudovita. Barve so, še posebej v živo, takšne, da jih ne moreš prepoznati.” Parkerjeva je dodala, da je bila z ekipo garderoberjev serije obsedena s ptico, vendar ni mislila, da jo bo režiser serije Michael Patrick King odobril. Spomnila se je, da je pogumno prišla na snemanje z že nameščeno na glavi in mu tako naredila zasedo.

Modni dodatek ni bil vključen le v omenjenem filmu, saj ga je SJP nosila še v nadaljevanki In kot bi mignil … (And Just Like That …) v sceni, kjer se udeleži zabave Met Gala. Tako kot modra ptica je veliko prahu dvignila tudi omenjena serija, saj je prejela številne negativne kritike na račun puhlih in praznih dialogov, pa tudi izbire novih protagonistov.

Med drugim so gledalci kritizirali spremembo Mirandine seksualne identitete, saj v seriji razvije razmerje z žensko. V zadnjem delu druge sezone se prvič znova pojavi Kim Cattrall, ki v seriji igra Samantho Jones, novička o njeni vrnitvi pa je javnost pricurljala že junija. Za vrnitev v vlogi Samanthe je Kim zahtevala posebne pogoje. Kljub slabim kritikam pa so že potrdili tretjo sezono, pri čemer začetka predvajanja zaenkrat še niso napovedali.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close