Slavna igralka razburja z enim najbolj nenavadnih posegov

21. marec 2023

Slavna igralka razburja z enim najbolj nenavadnih posegov

21. marec 2023
Foto: Profimedia

Igralka Gwyneth Paltrow je razkrila, da je zavoljo zdravja preizkusila zelo nenavadno rektalno ozonsko terapijo.

Gwyneth Paltrow, ki je zagovornica dobrega počutja in zdravja in je javnost razburila z že kar nekaj vprašljivimi koncepti in terapijami, je razkrila, da je bil najbolj nenavaden poseg, ki ga je preizkusila, rektalna ozonska terapija.

O nenavadni terapiji je z oskarjem nagrajena igralka, sicer izvršna direktorica in ustanoviteljica blagovne znamke Goop, spregovorila v pogovoru za podkast “The Art of Being Well”. “Uporabljala sem ozonsko terapijo, rektalno,” je na vprašanje o najbolj čudni stvari, ki jo je za dobro počutje preizkusila, odgovorila Paltrowova.

“To je precej čudno,” je v smehu nadaljevala Paltrowova. “Vendar je bilo zelo koristno.”

Foto: Profimedia

Gwyneth precej časa namenja skrbi za zdravje, vključno s številnimi nekonvencionalnimi zdravstvenimi in wellness praksami, zaradi katerih je bila v preteklosti deležna številnih kritik. V pogovoru z Willom Colom je v podkastu izrazila nerazumljenost in obsojanje zaradi svojih življenjskih odločitev. Dejala je, da jo to sicer prizadene, a da se je naučila, da ne more prepričati vseh. Precej kritik je bila na primer deležna ob lansiranju dišeče sveče z vonjem po vagini v okviru njene blagovne znamke.

Rektalna ozonska terapija, ki je ena izmed oblik kisikove terapije, vključuje vpihovanje ozona medicinske kakovosti neposredno v debelo črevo skozi rektum. Cilj terapije je povečati učinkovitost kisika, uravnotežiti imunski sistem, zmanjšati oksidativni stres, izboljšati krvni obtok in razstrupiti telo na celični ravni. Petnajstminutna terapija se lahko izvaja tudi vaginalno in naj ne bi imela stranskih učinkov.

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic

New Report

Close