Jennifer Hudson se je uvrstila na najbolj elitni zvezdniški seznam

13. junij 2022

Jennifer Hudson se je uvrstila na najbolj elitni zvezdniški seznam

13. junij 2022
Foto: Profimedia

Zvezdnica je prejela nagrado tony za film A Strange Loop, ki ga je soproducirala in tako dosegla status EGOT.

Igralka in pevka je svojo prvo nagrado tony prejela v nedeljo zvečer, ko je bil film A Strange Loop razglašen za najboljši muzikal. Jennifer Hudson je bila ena od njegovih producentov.

To je bila zadnja trofeja, ki jo je potrebovala za uvrstitev v prestižni klub EGOT, kakor mu pravijo zaradi združitve kratic nagrad emmy, grammy, oskar in tony. Hudsonova je s svojimi 40. leti postala druga najmlajša članica kluba, takoj za Johnom Legendom, ki je vse štiri najprestižnejše nagrade v svetu šovbiznisa prejel pri svojih 39. letih.

Foto: Profimedia

Prvega oskarja prejela pred 15 leti

Svojo prvo od štirih velikih nagrad je Hudsonova prejela za vlogo v filmu Sanjska dekleta iz leta 2007. Je dvakratna dobitnica grammyja, prvega je prejela za svoj istoimenski album iz leta 2009.

Tekmovalka Ameriškega idola je lani prejela nagrado emmy za kratki animirani film Baba Yaga, ki ga je soproducirala in sinhronizirala.

Foto: Profimedia

So za nagrade zaslužni njeni psi?

Ko so jo pred leti vprašali, ali bo kdaj dosegla status EGOT, se je pošalila: “Potem si moram omisliti še dva psa. Pred časom sem namreč dobila psa in ga poimenovala Oskar, kmalu zatem pa dobila svojega oskarja. Potem sem dobila drugega psa in ga poimenovala Grammy, nato pa sem dobila svojega grammyja,” je povedala.

“Zato mislim, da bi morala dobiti še dva psa in ju poimenovati Emmy in Tony – mogoče bi mi to prineslo srečo in bi prejela še ta dva zlata kipca. Psi so moji prinašalci sreče.”

Foto: Profimedia

Ali so k osvojitvi prestižnih nagrad res pripomogli njeni psi, ni znano, dejstvo pa je, da si jih je zvezdnica vsekakor zaslužila.

Na prestižnem seznamu EGOT se trenutno nahaja 17 zvezdnikov, med njimi pa so poleg Hudsonove in Legenda tudi Audrey Hepburn, Whoopi Goldberg, Rita Moreno in Mel Brooks.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close