Slovenska oblikovalka, ki jo je opazil tudi Forbes, lansirala novo kolekcijo

14. maj 2023

Slovenska oblikovalka, ki jo je opazil tudi Forbes, lansirala novo kolekcijo

14. maj 2023
Foto: Alja Horvat

Cenjena oblikovalka Alja Horvat predstavlja svojo tretjo kolekcijo za svojo znamko By Alja Horvat.

Mlada oblikovalka Alja Horvat, ki jo poznajo in cenijo tudi izven naših meja (uvrščena je bila celo na seznam Forbes 30 Under 30), je oblikovala novo kolekcijo oblačil, katerih posebnost je ta, da je Alja zanjo skreirala tako potiske kot dizajne.

Aljina pot se je sprva začela z grafičnim oblikovanjem in potiski, nato pa se je leta 2021 odločila ustvariti lastno modno kolekcijo. Tej odločitvi je botrovalo sodelovanje z modnimi znamkami kot sta CeliaB in Anthropologie, za katero je oblikovala celo lastno linijo kopalk.

Njen cilj v modi? Da s svojimi potiski, v katerih se začuti njena ljubezen do ilustracije in obdobja 60. in 70. let prejšnjega stoletja, vzbudi nostalgijo.

Obleka Lola
(Foto: Alja Horvat)

4 vzorci, 4 pesmi

Kolekcija pomlad/poletje 2023 zajema 54 kosov, ki vključuje ujemajočo se majico in krilo, mini krilo, majico brez rokavov in ‘halterneck’ top, maksi obleko, mini obleko, majico s kratkimi rokavi, ujemajočo se bluzo in mini krilo, preklopno bluzo in obleko, ter kopalke.

Vsi kosi so na voljo v štirih različnih printih, ki so prežeti z Aljino značilno estetiko, ki jo navdihuje nostalgija ter 60. in 70. leta. Vsi štirje vzorci so poimenovani po pesmih, ki jih je med ustvarjanjem, redno poslušala.

Obleka Penny Lane
(Foto: Alja Horvat)

“‘Penny Lane’ print je poimenovan po Beatlih, ‘Lola’ je poimenovana po The Kinks & Buckingham Nick, ‘Age of Aquarius’ po The 5th Dimension in ‘Little Wing’ po pesmi Jimi Hendrixa.”

Obleka Age of Aquarius
(Foto: Alja Horvat)
Obleka Little Wing
(Foto: Alja Horvat)

Transparentnost modne kolekcije

Alja stremi k transparentnosti svoje modne kolekcije, zato je v opisu vsakega kosa oblačila razčlenjena cena – tako lahko vidite, koliko stane izdelava posameznega kosa oblačila. Vsi kosi so izdelani po naročilu, saj tako zmanjšujejo morebitni odpad zaradi neprodanih presežnih zalog.

Poleg tega je blago potiskano z okolju prijaznimi barvili na vodni osnovi in biorazgradljivi črnili, ki so nenevarna, brez toksinov in imajo certifikat OEKO-TEX Eco Passport. Vse tkanine, ki so uporabljene v kolekciji, imajo standard OEKO-Tex, kar pomeni, da so bile testirane na škodljive snovi.

Kolekcija je šivana v Sloveniji, natančneje v Mariboru.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close