Flanelasta srajca za 850 evrov, ki se jo lahko nosi samo okrog pasu?!

06. april 2022

Flanelasta srajca za 850 evrov, ki se jo lahko nosi samo okrog pasu?!

06. april 2022
Foto: Balenciaga.com

Bi kupili srajco, ki se lahko nosi samo okrog pasu, zahteva kemično čiščenje in stane vrtoglavih 850 evrov? Zdaj jo lahko!

Ko kupujemo oblačila, si vedno želimo najti kose, ki so večnamenski in jih lahko nosimo na več načinov in več sezon. Med take spada klasična flanelasta srajca, ki jo je mogoče nositi kot zgornji del, lahek suknjič, ali zavezano okoli pasu.

A prvi dve možnosti ne prideta v poštev pri Balenciaginem novem modelu flanelaste srajce “Men’s Knotted Shirt”.

Foto: Balenciaga.com

Izključno kemično čiščenje in vrtoglava cena

Od drugih, običajnih srajc, se razlikuje po tem, da nima ovratnika in odprtine za glavo, ampak je zasnovana za nošenje izključno okoli pasu. Rokavi se lahko zavežejo in odvežejo, vendar le tako, da si lahko srajco udobno namestite na pas. Rok skoznje ne morete potisniti.

Na levem rokavu je izvezen logotip BB Balenciaga, italijanska tkanina pa je namenjena samo kemičnemu čiščenju. In cena? Vrtoglavih 850 evrov.

Ni prvič, da je prestižna znamka stopila na trg s tako nenavadnim in predvsem nepraktičnim izdelkom. Lani so preoblikovali priljubljene crocse in modelu, ki slovi po udobju, dodali visoko peto.

Njihova trenutna ambasadorka Kim Kardashian redno nosi njihove čudaške kreacije – ena od teh so japonke, vredne 400 evrov, ki so videti kot iz kozmetičnega salona ali pa modna kombinacija iz rumenega varnostnega traka z logotipom Balenciage.

Foto: Balenciaga.com

A čeprav je nenavadna, je črno-bela flanelasta srajca vseeno primer trajnostne mode. Narejena je iz 100-odstotnega organskega bombaža, ki je pridelan brez škodljivih pesticidov in gnojil.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close