Strokovnjakinja svari: ne zaupajte milom v hotelih!

10. avgust 2023

Strokovnjakinja svari: ne zaupajte milom v hotelih!

10. avgust 2023
Foto: Unsplash

Uporabnica TikToka je vsem svojim sledilcem razkrila, zakaj uporaba brezplačnih hotelskih mil ni pametna.

Hoteli so običajno vaš dom stran od doma, ko ste na potovanju. Torej pričakujete, da bodo stvari čim bolj čiste in nedotaknjene. Večina hotelov in apartmajev v svojih kopalnicah ponuja brezplačni šampon, balzam in gel za prhanje, vendar pa bi bilo po mnenju neke uporabnice TikToka dobro, da bi se obiskovalci držali proč od njih.

Uporabnica z imenom Traveling Hotel Manager je imela pomemben nasvet za svoje gledalce. Izdala je ostro opozorilo vsem, naj ne uporabljajo teh brezplačnih produktov. Možen razlog je, milo rečeno, precej zlonameren in nevaren.

Svoj posnetek začne tako, da se predstavi in nato stopi v hotelsko kopalnico. Tam pokaže tri polne posode s šamponom, gelom za umivanje telesa in balzamom. Nato je svoje gledalce opozorila, naj jih ne uporabljajo, ker niso varni.

Kako varna in čista je vaša hotelska soba?

V TikToku avtorica nato pokaže, da lahko vsak zelo enostavno odvije pokrove steklenic. Zato pojasnjuje, da lahko prejšnji gostje steklenice napolnijo, s čimer želijo, vključno z belilom ali barvo za lase.

Zato bi bila najbolj pametna izbira, da jih nikoli ne uporabljajo. Namesto tega popotnikom svetuje, naj imajo pri sebi svoj gel za tuširanje in šampon.

Foto: Unsplash

Tistim, ki nimajo te navade, je svetovala, naj vsaj pokličejo na recepcijo in zahtevajo nov komplet, četudi gre za mini verzije. Mnogi sledilci so ji bili zelo hvaležni za nasvet.

Ena izmed sledilk je celo delila svojo slabo izkušnjo s tem: “Ja. Še vedno trpim zaradi kontaktnega dermatitisa, potem ko sem pozabila svoje izdelke in uporabila njihove.”

Uporabnica pa ni bila edina s slabo izkušnjo: “Videl sem še en videoposnetek nekoga, ki je govoril o podobnem primeru, ko je nekdo pred njim dal depilacijsko kremo v šampon, in je ta izgubil vse lase,” je delil še eden izmed uporabnikov. Tretji pa je dodal, da se je že zgodilo, da je nekdo uriniral v likalnik.

A nekateri so ugovarjali, da večina hotelov uporablja varna mila, ki so le za enkratno uporabo in jih vsakič zamenjajo.

Vendar to ni edina dvomljivo nehigienska praksa v hotelih. Inside Edition je leta 2017 izvedel preiskavo o tem, kako dobro hotelsko osebje običajno čisti kopalnice. Novinarji so za seboj pustili neškodljive sledi, ki jih je mogoče zlahka oprati, na robu straniščne školjke in na tleh prhe, ki jih je bilo mogoče videti le pod UV svetlobo. Ko so se naslednji dan odjavili in prijavili v isto sobo, so bili zgroženi, ko so ugotovili, da so oznake še vedno nedotaknjene. Raziskavo si lahko ogledate tu:

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close