Kate Winslet je bilo rečeno, naj se sprijazni z vlogami "debelušk"

12. december 2022

Kate Winslet je bilo rečeno, naj se sprijazni z vlogami "debelušk"

12. december 2022
Foto: Profimedia

Priljubljena igralka je spregovorila, s čim se je morala spopadati kot mlada igralka.

Kate Winslet je za britanski medij The Sunday Times spregovorila o ponižujočih komentarjih, ki jih je prejemala od agentov v filmski industriji na začetku svoje kariere. Med drugim je razkrila, da so jo, ko je bila mlajša, velikokrat označili za “neumno” in ji svetovali, naj se zadovolji z vlogami “debelušk”.

To, kako so jo zaradi videza obsojali v njenih mlajših letih, je primerjala s pritiski, ki jih mnoga mlada dekleta na družbenih omrežjih občutijo danes. “Lahko je zelo negativno. Marsikdo je pod takšnim drobnogledom, s katerim se mlada in ranljiva oseba ne more spopasti.”

“Ko sem bila mlajša, so mojega agenta redno povpraševali po moji teži. Ne hecam se.”

V Titaniku jo je marsikdo imel za debeluško. (Foto: Profimedia)

“Če bi shujšala, ne bi Titanik nikoli potonil”

Winslet se je na začetku svoje kariere, zlasti po uspehu Titanika, soočala s kopico sovražnih komentarjev, ki so prihajali s strani tabloidov pa tudi drugih zvezdnikov. Pokojna Joan Rivers je denimo nekoč izjavila: “Če bi Kate Winslet shujšala nekaj kilogramov, ne bi Titanik nikoli potonil.”

Cenjena britanska igralka je o tem spregovorila v intervjuju za The Guardian februarja 2021, ko je komentirala stare članke o sebi, v katerih so komentirali njeno telo na začetku kariere. “Celo klicali so me in me prosili za komentar o mojem fizičnem izgledu. Potem pa so me označili za predrzno. Ne, samo branila sem se.”

“Bilo je skoraj smešno, kako šokantni, kritični, naravnost kruti so bili tabloidni novinarji do mene,” je še povedala in dodala, da je v tistem času sama komaj ugotavljala, kdo je.

“Komentirali so mojo konfekcijsko številko, ocenili, koliko tehtam, predvideli domnevno dieto, na kateri sem bila. Bilo je grozljivo in tako vznemirjajoče za bati.”

Kate Winslet je s hčerko Mio Threapleton zaigrala v filmu I Am Ruth. (Foto: Profimedia)

Današnje mlade ženske so se naučile biti slišane

Vendar pa se v filmski industriji vseeno čuti premike na bolje, opaža. “Lepo je videti, da so se stvari začele spreminjati.”

Spreminja pa se tudi miselnost žensk, saj so številne današnje mlade ženske, vključno z njeno 22-letno hčerko Mio, veliko močnejše in odkritejše pri zagovarjanju zase, pravi.

“Generacija moje hčerke ima sposobnost postaviti se zase,” je nadaljevala in dodala: “Že so se naučile, kako biti slišane. Očitno ne v vsaki situaciji, vendar vedo, kako uporabiti svoj glas – zlasti mlade ženske. To se mi zdi presenetljivo.”

Ko je bila sama mlajša, je bilo namreč precej drugače, je še razložila: “Spregovoril si, ko si bil nagovorjen. Zdaj ni več tako. Mlade ženske so močnejše. In so bolj ponosne na svoja telesa.”

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close