Ta italijanska regija turistom plača karte za vlak, muzeji pa so brezplačni!

27. oktober 2022

Ta italijanska regija turistom plača karte za vlak, muzeji pa so brezplačni!

27. oktober 2022
Foto: Unsplash

Italija je izjemno popularna destinacija za turiste iz celotnega sveta. A če si želite ogledati Italijo z manj gneče, je za vas severna Italija.

Milano, Benetke ali Rim so ene najpogostejših destinacij ali vsaj obveznih postankov ob obisku Italije in to z povsem dobrim razlogom. Čudovita arhitektura, gastronomska ponudba in bogato kulturno življenje so le nekatere od stvari, ki jih ne smete zamuditi, a zato je skoraj nemogoče obiskati katero od omenjenih mest in ne naleteti na množično gnečo in vseprisotne kilometrske vrste, kamorkoli že greste.

Na srečo je cela Italija fascinantna, tako da kamorkoli gremo, ne bomo zgrešili. “Dolce vita” in čudovita mesteca ob morju in v gorah izstopajo tudi v nam najbližji italijanski pokrajini, in to ni vse, če se odločimo obiskati ta del Italije, so  karte za vlak brezplačne.

Dežela Furlanija-Julijska krajina, stisnjena ob bok Avstrije in Slovenije, svojim obiskovalcem od nedavnega do 31. maja prihodnje leto ponuja brezplačne vozovnice za vlak in še nekaj dodatnih ugodnosti, da bi čim več ljudi motivirala za prihod.

Karte plača turistična skupnost

Lokalna turistična skupnost je opozorila, da bo povrnila vsa dohodna potovanja z vlakom v katero koli od štirih mest v regiji: Trst, Videm, Gradež in Lignano Sabbiadoro.

Poleg tega pa ta pobuda vključuje še brezplačno kartico FGV z veljavnostjo 48 ur, ki daje popotnikom brezplačen ali cenejši dostop do storitev javnega prevoza do znamenitosti, muzejev, vodenih ogledov zgodovinskih znamenitosti, razstav, kot je Banksyjeva v salonu “Salone deli Incanti”, ki je odprt od 25. novembra 2022 do 10. aprila 2023, in številnih drugih zanimivosti.

V Trstu, glavnem mestu regije, ki se nahaja blizu slovenske meje in Vidma, imajo obiskovalci priložnost občudovati rimske relikvije ali celo rezervirati ogled, ki vključuje degustacijo vin, saj je znano, da ta regija proizvaja nekaj najboljših belih vin v Evropi, Lignano Sabbiadoro ponuja čudovite italijanske plaže, Gradež pa je mirna in tiha različica Benetk zaradi kanalov, ki potekajo vzdolž te nenavadne obmorske vasice.

In če kdo poleg vsega naštetega potrebuje še kakšen razlog, velja omeniti, da je Airbnb nedavno razglasil Furlanijo-Julijsko krajino za eno najbolj zaželenih destinacij digitalnih nomadov.

Za koriščenje omenjenih ugodnosti ponudba vključuje več pogojev:

  • Rezervacije so možne samo na turismofvg.it/trenitalia,
  • obiskovalci morajo v Furlaniji-Julijski krajini ostati vsaj dve noči v katerem koli hotelu, apartmaju ali druge namestitve, ki sodelujejo v tej ponudbi,
  • obiskovalci morajo kupiti povratne vozovnice z odhodom iz Italije in prihodom na katero koli od petih postaj z linijo Trenitalia (Latisana-Lignano-Bibione, Cervignano-Aquileia-Grado, letališče Trst, Trieste Centrale ali Udine),
  • rezervacije morajo biti opravljene najkasneje pet dni pred odhodom, cena namestitve ni znižana, prav tako ne vozovnice za vlak v prvem razredu,
  • ponudba ne velja med božičnimi, velikonočnimi in italijanskimi prazniki.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close