Kaja Flisar / 16. september 2022

Tako je videti najbolj aktiven dan v življenju Nives Orešnik

Je vplivnica, podjetnica, osebna trenerka in strastna športnica. Nives Orešnik velja za eno najprepoznavnejših promotork aktivnega življenjskega sloga pri nas. Vsi projekti, ki se jih loti, stremijo k temu, da si ljudje izboljšajo kvaliteto življenja in začnejo živeti čim bolj aktivno. “Lahko je to skozi treninge, prehrano ali športne aktivnosti,” pravi.

Njen urnik je natrpan od jutra do večera in čisto vsak dan drugačen, zato težko vzpostavi neko rutino. Popeljala nas je skozi enega od svojih dinamičnih dni.

7:00 Bujenje

Budilka ji običajno zazvoni med 6. in 7. uro. Prebujanje ji ne predstavlja težav, kljub temu pa prizna, da je bolj produktivna v popoldanskem in večernem času. “Če imam kak sestanek ali trening in moram ob določeni uri nekje biti,  potem se z lahkoto zbudim. Če pa ostanem doma, pa lahko tudi večkrat pritisnem na dremež, dokler res ni treba vstati,” prizna.

Foto: Anže Petkovšek

7:30 Načrtovanje dneva in zajtrk

Ko vstane, najprej spije kozarec vode, nato pa si pripravi zajtrk. “Če vstanem ob petih ali šestih, še nimam apetita, zato si takrat vzamem zajtrk s sabo in ga pojem na poti.” Na njenem jedilniku je običajno kakšna kaša z beljakovinami, smuti, proteinski puding in kos sadja, saj je takšne stvari najlažje vzeti s sabo. “Med vikendi pa si vzamem malo več časa za zajtrk in si pripravim kak kruh z različnimi namazi ali jajca.”

Foto: Anže Petkovšek

8:00 Čas za trening

Medtem ko nekateri ob tej uri komaj lezejo iz postelje, Nives že pridno trenira. Po zajtrku namreč sledijo skupinski ali pa individualni treningi v njenem studiu. Zelo priljubljen je njen pilates, ženske pa so navdušene tudi nad Fitness Boxingom in vadbo na reformerju.

“Med treningi posnamem še vadbe za stranke, ki z mano trenirajo preko spleta,” pove Nives in doda, da so do enajste ure na urniku tudi kastingi in sestanki.

Foto: Anže Petkovšek

11.00 Proteinska malica

Ob enajstih je čas za malico. Najraje si privošči proteinski puding Dr. Oetker, ki ji da energijo za ves preostanek dneva. “Ljudje imamo v splošnem problem, da v prehrano vnesemo premalo beljakovin. Sem spadajo meso, ribe in mlečni izdelki. Ker ne jem vsak dan mesa, se moram truditi, da na drugačen način zadostim osnovnemu beljakovinskemu vnosu,” razloži.

Foto: Dr. Oetker

“V sodobnem času, ko prevladujeta veganstvo in vegetarijanstvo, smo malo pozabili na pomen beljakovin. Beljakovine so osnovni gradniki za naše celice in zato moramo zadostiti minimalnemu vnosu – zaradi počutja, tvorbe kolagena in mišične gradnje.”

Zaradi hitrega tempa, ko nimamo toliko časa kuhati in pripravljati polnovrednih obrokov, so alternative izdelkov, ki imajo dodane beljakovine, še kako dobrodošle.

Foto: Anže Petkovšek

“Beljakovinski izdelki se mi zdijo veliko boljša izbira od izdelkov, polnih maščob in ogljikovih hidratov,” pove Nives in nam razkrije svoj najljubši okus proteinskega pudinga. “Čokolada. Vedno.”

Foto: Dr. Oetker

12.00 Administrativno delo in sestanki

Po malici sledi najbolj suhoparno opravilo: odgovarjanje na maile, izdajanje računov in sestavljanje urnika. Administrativnemu delu nameni eno uro na dan.

13:00 Kosilo z Lenartom

Ko le utegne, si med dnevom zmeraj vzame čas za kosilo s partnerjem Lenartom. Doma običajno kuha ona, če ne uspe, pa za kuhalnico poprime tudi Lenart. “Nikoli ne jeva stvari, ki so pretežke, da potem nisva preveč zaspana in utrujena.” Na njunem jedilniku je običajno veliko zelenjave in beljakovin.

“Lenart običajno jé meso in krompir, jaz pa si pripravim zelenjavne in riževe bovle ali kakšno solato.” Pomembno ji je, da ji priprava kosila ne vzame preveč časa in ji ne predstavlja prevelikega stresa. “Važno je, da je kosilo čim hitreje narejeno in da mi da dobro energijo,” pove.

Foto: Anže Petkovšek

14.00 Snemanje vsebin za družbena omrežja

Po kosilu si vzame čas za snemanje vsebin za družbena omrežja. S svojimi sledilci običajno deli svoj jedilnik, praktične vaje za oblikovanje telesa in svoje najljubše znamke športnih oblačil. Ker so njeni dnevi izredno aktivni in v večini preživeti v telovadnici, ji je pomembno, da se v športnih oblačilih čim bolj udobno počuti.

“Moje objave na Instagramu so nekakšni majhni opomniki, s katerimi usmerjam ljudi k bolj zdravemu in aktivnemu načinu življenja.”

16.00 Treningi in delo s strankami

Po snemanju je spet čas za treninge. Med popoldanskimi vadbami so TRX, Boot Camp in zelo priljubljeni Fit Barre, ki združuje elemente fitnesa, baleta, pilatesa in joge.

Foto: Anže Petkovšek

20.00 Slikanje na platno

Treningi trajajo vse do večera, ko si lahko končno vzame nekaj časa samo zase. Takrat iz predala potegne svoje čopiče in barve in svojo kreativnost izlije na platno. Nives je namreč po duši tudi umetnica, ki je svojo univerzitetno izobrazbo pridobivala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje.

“Najraje slikam takrat, ko se mi nikamor ne mudi, saj za to potrebujem več časa in miru, da res padem not,” razloži in doda, da zadnje čase najraje slika spontane stvari. “Slikam, karkoli v nekem trenutku čutim. Trenutno so mi všeč abstraktne slike. Pomembno mi je, da je slika lepa in da mi nekaj dá, ko jo pogledam.”

Foto: Anže Petkovšek

22.00 Filmski večer

Po slikanju je čas za pogovore in filme. “Z Lenartom zvečer počivava in se pogovarjava o tem, kar se nama je zgodilo čez dan. Velikokrat so na sporedu tudi filmi. Njihovo izbiro običajno prepustim Lenartu, ki je velik ljubitelj Marvelovih uspešnic.”

23.00 Čas za spanje

Njen dan se konča ob 23 h, ko je čas za spanje. Vedno poskrbi, da spi vsaj osem ur. “Pri športnikih je spanec še toliko bolj pomemben, ker se telo med spanjem regenerira in si nabere moči za nov dan,” pravi Nives, ki jo ob jutranjem zvonjenju budilke spet čakajo nove aktivnosti.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

New Report

Close