Takole bom zapisal: niso vsake pajkice za vsako

10. november 2023

Takole bom zapisal: niso vsake pajkice za vsako

10. november 2023
Foto: Pexels

Spomnim se, kako je moja babica, ki je bila po poklicu šivilja in modna oblikovalka, govorila, da krilo, ki je bilo v mojih mladih časih še kako popularen kos oblačila, ni za vsako. In razumem jo, kaj je želela povedati. Ni vsak kos oblačila za vsakogar.

Vsekakor je pri izboru outfita treba obdržati mejo dobrega okusa. In na to se pogosto spomnim, ko se mimo mene sprehodi kakšno dekle v pajkicah. Takole bom zapisal: niso vsake pajkice za vsako. Naj dodam, da nimam nič proti športnim pajkicam.

Tistemu, ki jih je izumil, bi dal nagrado, saj gre za res dovršen kos oblačila, ki marsikatero žensko lahko pošteno polepša.

Dobre pajkice lahko marsikaj skrijejo in marsikaj lepega poudarijo. Punca v pajkicah lahko očara marsikaterega moškega, taista punca v kratkih hlačah pa precej manj. In ja, prepričan sem, da se tega zavedajo tudi dekleta oz. ženske, zato jih tako rade nosijo. Spet druge to počno zaradi udobja in prijetnega občutka na koži.

Foto: Pexels

Nekatere dosežejo ravno nasprotno

Pa vendarle ob dejstvu, da na tedenski ravni zelo pogosto zahajam v fitnes, ne morem mimo opažanj, da vsake pajkice niso za vsako. Verjamem, da si marsikatera želi v njih izgledati kot Instagram/Facebook vplivnice, ki jih v zadnjem času tako zelo rade promovirajo (verjemite: te so skrbno izbrane s strani marketing ekip), a včasih nekatera dekleta dosežejo ravno nasprotno.

Zakaj? Marsikatere pajkice so pretanke in preveč prosojne, tako da lahko ob postavi, ki še ni povsem izklesana, poudarijo obilico celulita na stegnih in zadnjici. Še posebej to pride do izraza ob močni umetni svetlobi. In ja, mogoče je, da v domačem ogledalu vse izgleda dobro, na močnejši svetlobi pač ne, zato bi se bilo dobro prej prepričati o prosojnosti materialov.

Foto: Pexels

Še ena izmed slabosti nekaterih pajkic na tržišču je ta, da v želji, da bi skrčile oz. vizualno zmanjšale boke, precej stisnejo v pasu, zato se ob sedenju nanje zeli hitro prilepijo ‘šlaufki’ (odvečna kožna maščoba), kar je vidno predvsem pri puncah, ki namesto majice v fitnesu nosijo športni top.

A podobno velja tudi za tiste z izklesano postavo: dobro je preveriti prosojnost materialov. Pogostokrat se namreč ti ob obilnem raztezanju (npr. pri počepih ali še bolj zgovorno pri mrtvem dvigu (deadlift, op. p.) izkažejo za preveč prosojne (običajno pri tistih slabših, ‘no-name’ pajkicah).

Tako si lahko precejšen del (tudi neradovedne) javnosti v fitnesu ogleda vaše spodnjo perilo. Ja, včasih se zgodi, da ti pogled v fitnesu uide v različne smeri, za takšna opažanja ni treba buljiti.

‘Malo denarja, malo muzike’

Moja (dodajam: laična) opažanja iz telovadnic so, da so trenutno na trgu korak pred ostalimi pajkice znamk SWY in AEON. Tako kar se tiče kakovosti materialov, kot dizajna, estetike in poudarjenih linij. Več o pajkicah in tem, kako se obnesejo v fitnesu, pa v recenziji pajkic, ki ko je pripravila kolegica.

Verjamem, da izbira pajkic ni najbolj enostavna: ponudbe je veliko, razlike v ceni so ogromne, zagotovo pa se pajkice v svojem namenu uporabe med seboj močno razlikujejo. Največja težava pa zagotovo nastane pri naročanju prek spleta, saj jih tam pred nakupom ni moč preizkusiti. A vendarle se tudi prek spleta da opraviti vračilo, v kolikor ugotovimo, da je ‘malo denarja, malo muzike’.

Kolumne izražajo stališča avtorjev in ne nujno tudi uredništva Style.Over.Net.

Style. Več novic

New Report

Close