Te barve se letošnjega poletja ne boste mogli znebiti!

13. junij 2023

Te barve se letošnjega poletja ne boste mogli znebiti!

13. junij 2023
Foto: Pexels

Kaj je skupnega Paris Hilton, Nicki Minaj in Margot Robbie? Barbiemanija, nov trend, ki bo zaznamoval letošnje poletje in pink odtenki slovite plastične punčke so zavzeli modni in lepotni svet ter celo domove.

Plastik fantastik estetika, ki jo je navdihnila 60 let stara punčka, je po napovedniku filma Barbie, v katerem sta glavni vlogi odigrala Margot Robbie in Ryan Gosling in ki v slovenske kinematografe prihaja 20. julija, je postala navdih za številna modna sodelovanja, lepotne izdelke, celo televizijske oddaje.

Barbiemanija v ospredje postavlja zabavo in podoživljanje otroških sanj, njen temelj pa je pastelno rožnata barva, ki jo spremljajo še odtenki fuksije, neon barve ter bleščice in drugi svetleči elementi. S podjetjem Mattel, ki je prvo barbiko predstavil že leta 1959, so letos sodelovanje sklenile številne modne znamke, med drugim znamka Forever21 in znamka Superga, ki je predstavila kolekcijo superg s potiskom ikoničnih Barbie elementov, kot so sladoled in kotalke.

Foto: H&M
Foto: Mohito
Foto: Reserved
Foto: Instagram @superga
Foto: Sinsay
Foto: Antonio Banderas
Foto: Mango
Foto: Forever21

Pomanjkanje pink barve

Težko pričakovan film, katerega vznemirjenje so še povečali skrivnostni napovedniki, naj bi povzročil enega boj presenetljivih zapletov. In če ste imeli v mislih spektakularen padec Barbie (Margot) in Kena (Ryan) z rolerji, ste se krepko zmotili. Produkcijska ekipa je namreč za revijo Architectural Digest razkrila, da naj bi zaradi ustvarjanja filmske kulise v okviru Barbie, pri katerem je bilj cilj vsega preveč, podjetju, ki jim je dobavljal rožnato barvo, te zmanjkalo.

“Želela sem, da so rožnate barve zelo svetle in da je vsega skoraj preveč,

” je izjavila režiserka filma Barbie Greta Gerwig.

Povedala je, da je bila “otroškost” najpomembnejša”, pri čemer je vzbudila občutek, da nikoli ne bo pozabila, “zaradi česa je kot majhna deklica vzljubila Barbie”.

Foto: Profimedia

Podjetje Rosco je za časopis Los Angeles Times novico o pomanjkanju rožnate barve potrdil. Predstavnica podjetja Lauren Proud je dejala: “Prišlo je do pomanjkanja,” je dodala Proudova, “in potem smo jim dali vse, kar smo lahko.”

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Aqua 2.0

V prihajajočem filmu boste lahko slišali plod glasbenega sodelovanja med Nicki Minaj in Ice Spice. “Barbie World” bo najnovejša skupna skladba Minaj in Spice po remiksu skladbe “Princess Diana”, ki se je zapisala v zgodovino kot prva številka 1 na lestvici Billboard Hot Rap Songs, ki sta jo ustvarili dve predstavnici ženskega spola, in dosegla četrto mesto na lestvici Hot 100. Izid sta izvajalki napovedali na svojem Instagram profilu, v koledarju pa si označite datum 23. junij.

Foto: Profimedia

Sinonim za rožnato barvo in punčkasta oblačila ni nihče drug kot Paris Hilton, ki je pred dnevi (prvič!) v živo nastopila v Los Angelesu v Fonda gledališču. Na zvezdniškem dogodku so nastopili tudi številni priljubljeni umetniki in glasbeni gostje, rdeča nit dogodka pa je bila Barbie z rožnato barvo v ospredju.

Foto: Profimedia

Življenje v rožnatem

Če želite tudi vi izpolniti svoje otroške sanje, lahko bivate v rožnati sanjski hiši, za katero je bila inspiracija nihče drug kot Barbie. Ameriško podjetje Oliver’s Travels, ki je specializirano za luksuzna potovanja, je predstavilo počitnice v stilu Barbie sveta. V ponudbi imajo kar nekaj v rožnato barvo odetih nepremičnin, ki se nahajajo po celem svetu. Goste pa lahko izbiraj še številnih dejavnosti, ki so povezane z ikonično igračko, kot so rožnati kabriolet in modna garderoba, polna klasičnih Barbie oblek.

Foto: Profimedia

Več kot očitno, da je ikonična plavolaska zavzela svet notranjega oblikovanja in nepremičnin, pa povzema televizijska oddaja, ki jo je pripravila ameriška televizijska mreža HGTV. V oddaji z naslovom The Barbie Dreamhouse bodo vrhunski in izkušeni notranji oblikovalci ustvarjali Barbie domove v naravni velikosti. Oddajo s štirimi epizodami, ki se bo pričela predvajati 16. julija, bo vodila manekenk Ashley Graham.

Foto: Instagram @hgtv

“To je res zelo nostalgičen občutek, ker sem velika oboževalka Barbie in ker sem z njo odraščala,” je Grahamova med nedavnim obiskom prizorišča o svoji izkušnji z vodenjem serije povedala za USA Today. “Rada imam tudi dobro prenovo hiše, zato je bilo zelo te prenove zanimivo spremljati v živo,” je še dodala Ashley.

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic

New Report

Close