Teh 5 stvari pri načrtovanju poroke napoveduje uspešen zakon

10. junij 2023

Teh 5 stvari pri načrtovanju poroke napoveduje uspešen zakon

10. junij 2023

Teh 5 stvari pri načrtovanju poroke napoveduje uspešen zakon

10. junij 2023
Foto: Unsplash

Če kot par dobro načrtujeta poroko, bosta verjetno živela srečno do konca svojih dni. Tukaj so znaki, da vama kaže dobro.

Načrtovanje poroke je stresno in naporno delo, večina strokovnjakov pa pravi, da lahko to, kako načrtujete poroko, napoveduje usodo vašega zakona. Tukaj je 5 stvari, ki pri načrtovanju poroke lahko napovedujejo uspeh vašega zakona.

1. Poroko načrtujeta skupaj

To je verjetno ena izmed najbolj lepljivih pasti, v katero se pari ujamejo, ko gre za načrtovanje poroke. Nevesta, na primer, več časa za načrtovanje poroke porabi s svojo mamo in svojega bodočega moža pusti na stranskem tiru.

Foto: Pexels

Razmislite o tem tako: se poročate s svojo mamo ali z možem? Vpletanje drugih v načrtovanje poroke, namesto vašega bodočega zakonca, bo takoj spodkopalo temelje zakonske zveze.

To ne zagotavlja, da se bosta z zaročencem vedno strinjala glede vsega, ko bo šlo za poroko. Poskrbite le, da bosta pred družinama vedno nastopala enotno in tako postavila zdrave meje za naprej.

2. Ne delajte predpostavk

Samo zato, ker ne prevzame pobude in se ne pozanima o tem, kako potekajo poročni načrti, še ne pomeni, da ga sodelovanje ne zanima. Namesto, da predvidevate, poskusite vprašati, ali želi slišati o najnovejših informacijah. Zelo malo možnosti je, da vam bo partner rekel “ne,” saj je to tudi njegova poroka!

Če potrebujete njegovo pomoč pri načrtovanju, ne domnevajte, da vam lahko bere misli ali razume intimne zaplete načrtovanja poroke tako kot vi. Bodite pametni in mu po potrebi zaupajte naloge. Komuniciranje med načrtovanjem poroke je odlična vaja za naprej.

Foto: Pexels

3. Sprejemate kompromise

Če je to, da možu dovolite, da ima besedo pri okusu poročne torte, nekaj, kar vam povzroča preglavice, je čas, da se zbudite in razumete, da na poroki, v vašem zakonu ali na svetu ni prav ničesar popolnega.

Če so težave z nadzorom nekaj, kar že povzroča trenja pri načrtovanju poroke, je to znak, da morate delati na tem, če želite uspešen zakon.

4. Oba sta osredotočena na poroko in ne na fantovščino ali dekliščino

Najbližji prijatelji so seveda del vaše poročne zabave, vendar ko načrtovanje poroke postane bolj osredotočeno na fantovščine in dekliščine ter ‘žuriranje’ v študentskem slogu na sprejemu, se lahko vprašate, ali je poroka res namenjena vama dvema.

Foto: Pexels

Če zabava z najbližjimi prijatelji postane osrednja točka poroke, kako veste, da zabava s prijatelji ne bo postala prednost pred vajinim odnosom, ko bosta poročena? Vzemite si čas in ocenite, kako boste zdaj v življenju dajali prednost svojim odnosom, da to ne bo škodovalo vašemu odnosu.

5. Na poročni dan se povežeta drug z drugim

Kakšen smisel ima za vaju poroka, če se na njej ne povežeta? V vsem kaosu in vrvežu si med vajinim poročnim dnem vzemita trenutke, v katerih boste res prisotna, in se bosta med seboj povezala.

Ko se enkrat poročita, bodo ti občasni periodični “check-in” trenutki odličen način, da ostaneta povezana in se pogovorita o tem, kako se počutita, sploh če imata zelo zaposlen tempo življenja.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close