“The fake Birkin slayer” razkriva, kdo ima ponarejene torbice!

03. marec 2023

“The fake Birkin slayer” razkriva, kdo ima ponarejene torbice!

03. marec 2023
Foto: Youtube

Zadnje tedne na družbenih omrežjih vlada razburjenje glede profila, ki je razkril številne znane osebnosti in vplivneže, ki se hvalijo s svojimi lažnimi torbami Hermès.

Vplivneži in drugi znani ljudje z velikim številom sledilcev nimajo več mirnega spanca. Preglavice jim povzroča profil @thefakebirkinslayer, ki je v desetih dneh obstoja zbral več kot 120 tisoč sledilcev. Ti nestrpno pričakujejo vsako naslednjo objavo, da bi videli, kdo je naslednja žrtev razkritja ponarejene Hermèsove torbice.

View this post on Instagram

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

Profil, za katerim se skriva oseba, ki ne želi razkriti svoje identitete, pravi da je delo, ki ga opravlja, “nevarna igra”, številni zvezdniki, ki so bili obtoženi nošenja ponaredkov, pa svoje sledilce vabijo, naj ta profil zaradi širjenja neresnic prijavijo, ali pa se opravičujejo in pravijo, da so kupili ponaredke od preprodajalcev, ne da bi vedeli, da so ponaredki.

The Fake Birkin Slayer izpostavlja samo javne osebe z veliko sledilci (in z znamenito modro kljukico), ki so fotografirane s kopijo slavne torbice.

Tarča so bili ljudje z vsega sveta, od zvezdnikov resničnostnih šovov Selling Sunset in The Real Housewives of… , pa do hollywoodskih zvezdnic, ki si res lahko privoščijo originale in vplivnežev, kot sta Chiara Ferragni in njeni sestri.

Te torbice ne dobi kar vsak

Kelly in Birkin sta dve torbici podjetja Hermès, ki vladata na prestolu najprestižnejših torbic, ki pa se jih ne dobi kar z vstopom v trgovino, tako kot vsako drugo torbico.

Da bi vam ponudili eno od teh dveh torb, morate najprej sistematično dokazovati svojo ljubezen in naklonjenost znamki tako, da zapravite velike vsote denarja za druge stvari (od namiznega pribora in pohištva do nakita in oblačil). Če ste v Parizu, se nato lahko preko spleta prijavite za termin v Hermès Faubourg Saint Honoré, ki po sistemu žrebanja podeli približno sto “sestankov” na dan. To je trohica v primerjavi s 150 tisoč ljudmi, kolikor se jih dnevno prijavi za posvet v trgovini.

A obstaja še tretja pot. Če ste dovolj bogati in vplivni, jih lahko dobite nekoliko hitreje kot druge stranke. To dokazujejo svetovno znani zvezdniki, ki se z veseljem pohvalijo s polnimi sobanami Hermèsovih torbic.

Ni trajalo dolgo, da je ta tema postala priljubljena na TikToku in Redditu ter sprožila plaz pregledov torb bogatih žensk na Instagramu. The Fake Birkin Slayer in lažne torbe so bile na TikToku omenjene kar 5-milijonkrat, na YouTubu pa je bilo ustvarjenih več ur gradiva na to temo, odkar se je pojavil ta profil.

Kdo je tu nor?

Na trgu ponaredkov je problematičnih več stvari. Kupovanje ponaredkov dokazano financira terorizem in organizirani kriminal (kot stalno poudarja profil TFBS), pri njihovi proizvodnji pa sodelujejo odrasli in otroci sužnji.

Številni so komentirali, da mlada generacija živi v upanju, da bo postala zvezda družbenih omrežij in da bo na njih zaslužila blazne vsote denarja ter si tako privoščila glamurozno življenje, kar se je pogosto izkazalo za napačno, a dobro zaigrano.

O tem, kako frustrirajoče je gledati profile ljudi, ki so neresnično bogati in so dosegli veliko več od njih, so komentirali tudi odrasli, ki so ob razkritju, da je večina stvari lažnih, občutili olajšanje.

Lahko bi torej rekli, da profil The Fake Birkin Slayer opravlja dobro delo, saj izpostavlja ljudi, ki se hvalijo s ponaredki in poziva Hermès, naj jih uvrsti na črno listo in jih tako javno osramoti ter postavi za zgled vsem, ki še razmišljajo o tem, da bi kupili ponaredke.

Spremembe v družbi, predvsem na bolje, se dogajajo z majhnimi koraki in čeprav nismo za to, da bi kogar koli sramotili, verjamemo, da bodo medijsko izpostavljeni ljudje naslednjič dobro premislili, preden se bodo lotili nakupovanja na črno. Če že ne zaradi lastne morale, pa zato, da jih ne bi javno sramotili in izpostavljali.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close