To je najbolj slasten in fotogeničen tiramisu, kar ste jih videli!

01. marec 2024

To je najbolj slasten in fotogeničen tiramisu, kar ste jih videli!

01. marec 2024
Foto: Instagram @nahlahrsl

To je najbolj slasten in fotogeničen tiramisu, kar ste jih videli!

01. marec 2024
Foto: Instagram @nahlahrsl

Predstavljamo vam recept za sladico, ki združuje naši najljubši poslastici: matcho in tiramisu.

Ko smo na Instagramu zagledali tale matcha tiramisu, smo ostali odprtih ust! Vau, tako estetsko dovršene in hkrati slastne sladice še nismo videli! Čeprav se na prvi pogled morda zdi, da je zahtevna za pripravo, v resnici sploh ni tako.

Recept je zelo podoben osnovnemu receptu za tiramisu, le da k njemu dodate še matcho, da z njo ustvarite videz zelene barve … oziroma trave, posute z marjeticami. To je odličen desert, s katerim lahko presenetite svoje goste in s tole prikupno dekoracijo kmalu prikličete pomlad!

Sestavine:

  • 3 rumenjaki,
  • 50 g sladkorja v prahu,
  • 1 žlička ekstrakta vanilje,
  • 250 g maskarponeja,
  • 250 ml hladne smetane za stepanje,
  • 12 g matche,
  • 250 ml vroče vode,
  • 30 piškotov.

Postopek:

  1. V posodi zmešajte rumenjake, sladkor in vaniljev ekstrakt. Mešajte nad paro, dokler ne dobite kremne teksture.
  2. Mešanico dodajte k maskarponeju in dobro premešajte.
  3. V ločeni posodi zmešajte smetano, da se zgosti. Dodajte k preostali mešanici.
  4. Matcho s posebno metlico zmešajte z 250 ml vroče vode in pustite, da se nekoliko ohladi.
  5. Zmešajte 5 žlic kreme z 1 žlico matche, da dobite lepo zeleno kremo.
  6. Piškote namočite v matcho in jih položite na pekač. Premažite z belo, nato pa še z zeleno kremo. Ponovite postopek, nato pa zadnjo plast bele kreme lepo pogladite.
  7. Iz papirja izrežite majhne rožice in jih položite na tiramisu. Potresite ga z matcho v prahu, nato pa papirnate rožice odstranite s pinceto.
  8. Na sredino jim z dresirno vrečko dodajte rumen prašnik in voilà, naredili ste najbolj fotogeničen tiramisu, kar jih je!
  9. Preden se ga lotite, naj v hladilniku odčepi čez noč, saj se bodo tako vse sestavine lepo povezale med seboj. Dober tek!

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close