To je skrivnost vitkih in definiranih rok

07. julij 2023

To je skrivnost vitkih in definiranih rok

07. julij 2023
Foto: Unsplash

Ta majhna sprememba vaše dnevne rutine bo naredila ogromno razliko za vaše roke in njihovo moč.

Če ste med tistimi, ki niste pretirano navdušeni nad telovadbo v fitnesih, vendar si želite doseči nekoliko bolj definirane roke, imamo za vas odlično novico – s to preprosto spremembo v svoji rutini boste dosegli prav to.

Ta nasvet sicer zahteva doslednost, vendar je lahek in ga lahko izvajate v udobju doma, pri čemer vam ni treba niti stopiti v telovadnico ali na vadbo. Vas zanima?

Preprost trik za doseganje definiranih rok

V veliko primerih šport zahteva precej časa in truda, zato smo vedno odprti za vse trike, ki nam pomagajo narediti nekaj dobrega za svoje telo, ne da bi morali žrtvovati nešteto ur v telovadnici.

Kaj je torej ta trik? Zelo preprosto: uteži za zapestje. Če pomislite, je to zelo smiselno. Z nošenjem uteži v vsakdanjem življenju se roke trenirajo mimogrede, ne da bi vam bilo treba kar koli storiti ali se kakor koli omejevati.

Foto: Unsplash

Kako jih lahko vključite v vsakdanje življenje?

Natančnih navodil tu ni, najbolje je, da uteži nosite neprestano – razen ko spite, seveda. A tudi ko počnete stvari po stanovanju ali delate od doma, je nošenje uteži koristno, saj če ste pozorni, tudi pri tipkanju po tipkovnici precej premikate dlani in roke.

Namen zapestnih uteži je, da se zaradi dodatne teže oteži vsak gib rok, ne glede na to, kako majhen je.

Vsekakor pa začnite z lahkimi utežmi. Namen teh je, da vaše gibe malce obtežijo in optimizirajo, a ne da vam popolnoma onemogočijo, da se kakorkoli premikate med delom. Odlična začetna teža je 300 gramov, če želite, pa lahko kasneje težo tudi povišate.

Foto:: Unsplash

Koristi lahko tudi drugim delom telesa

Seveda si lahko uteži tudi namestite okoli gležnjev in tako trenirate mišice zadnjice ter oblikujete noge. A pri nogah bodo vidni rezultati običajno trajali nekoliko dlje, saj so mišice zadnjice, stegen in meč veliko večje kot mišice rok in zato potrebujejo več časa za rast.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close