Najpogostejša napaka, ko kupujemo tekoči puder

08. april 2024

Najpogostejša napaka, ko kupujemo tekoči puder

08. april 2024
Foto: Instagram @livmanni

Najpogostejša napaka, ko kupujemo tekoči puder

08. april 2024
Foto: Instagram @livmanni

Lepotni strokovnjaki trdijo, da je tekoči puder najbolj tvegan izdelek za nakup med vsemi ličili. Medtem ko lahko večino ličil brez skrbi kupujemo na spletu, to ne velja za tekoči puder!

Najboljši puder, tudi tekoči, mora dobesedno posnemati vašo kožo, prikriti mora vse nepravilnosti, a ne sme spremeniti vaše naravne barve polti ter njenega podtona, ki je lahko rumenkast, siv, oranžkast ali rožnat.

Ste vedeli, da lepotni strokovnjaki trdijo, da je prav nakup tekočega pudra najbolj tvegano dejanje, ko gre za nakup novega ličila?

Maskare za trepalnice, senčila za oči, rdečila za lica, šminke in še marsikaj lahko skoraj brez skrbi kupujemo celo po spletu, medtem ko mojstri ličenja menijo, da je nakup tekočega pudra precej težje opravilo. To pa pomeni, da ga morate pred nakupom obvezno preizkusiti v drogeriji na svoji koži, potem pa na zunanji naravni svetlobi oceniti, ali je tisti pravi za vas.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Kako se lotiti nakupa

Številni lepotni strokovnjaki se torej strinjajo, da je nakup pudra brez preizkusa na koži ena največjih napak, kar jih lahko storimo.

Zato je smiselno, da se po nakup novega tekočega pudra odpravite povsem nenaličene. V drogeriji nato uporabite tester in se z njim namažite po celotnem obrazu, če lahko, tudi vrat. Prodajalko prosite za vlažilen robček, da si z njim očistite roke.

Nato ocenite učinek na naravni svetlobi, potem pa doma ali v službi dopolnite videz še z drugimi ličili.

Foto: Instagram @jannid

Samo tako boste vedeli, ali vam barva in tekstura izbrane tekoče podlage res ustreza. Po večurnem nošenju tega pudra vam bo jasno še vse ostalo: ali puder sčasoma spremeni barvo, kako dolgo je obstojen in ali na koži izzove kakšne alergijske reakcije oziroma povzroči nastanek mozoljev.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close