To so prednosti in slabosti botoksa za obrvi

05. maj 2023

To so prednosti in slabosti botoksa za obrvi

05. maj 2023
Foto: Instagram @livhawkinss

Številni se zavedajo, da bi bili njihovi obrazi videti bolje, če bi bile obrvi dvignjene.

Medtem ko je ena izmed možnosti tudi kirurški dvig obrvi, vse bolj priljubljen postaja botoks za dvig obrvi, ki je v primerjavi s kirurškim posegom manj invaziven. Njegov učinek prav tako traja le nekaj mesecev. 

Kako z botoksom dvignemo obrvi?

Botoks sprosti določene obrazne mišice, ki običajno obraz in obrvi vlečejo navzdol. Strokovnjaki botoks vbrizgajo v naše čelne mišice, ki tako obrvi dvignejo ali pa celo spremenijo obliko obrvi. Običajno lahko obrvi dvignemo za en do tri milimetre. 

Prednosti dviga obrvi z botoksom

Če iščete minimalno invazivno alternativo kirurškemu posegu, je botoks prava odločitev. Postopek je razmeroma neboleč in neobstojen, učinek pa traja približno tri do štiri mesece. 

@jessicaplunkett_fnp

Replying to @maddiejay94 ok, i’m starting to get even more impressed with botox the more im analyzing before and after pics 😂. Here’s my brow lift results 💁🏼‍♀️ #browlift #botox #dysport #neurotoxin #neuromodulator #beforeandafter #glowup #nursepractitioner #injector #botoxbrowlift #injections #injectables #aestheticinjector #transformation

♬ original sound – Jessica Plunkett

Vsak od nas ima drugačno anatomijo obraza, tudi pri zgornjih vekah in očeh. Poseg je primeren tudi za tiste, ki imate nad veko veliko odvečne kože, ki se lahko pojavi kot posledica staranja ali pa je dedna. Botoks obrvi tako poskrbi, da je izraz na obrazu odprt in čuječ namesto jezen in zamorjen. 

Botoks obrvi je prav tako primeren za vse, ki želijo brez trajnih posledic eksperimentirati s svojim videzom in trenutnimi trendi. 

Kako poteka sam postopek?

Za razliko od kirurškega dviga obrvi botoks ne zahteva veliko priprav. Na splošno priporočajo, da se dva tedna pred tretmajem izogibate zdravilom in prehranskim dopolnilom, ki redčijo kri (to so ibuprofen, vitamin E in ribje olje), tri dni pred tretmajem pa se je dobro izogibati alkoholu. Nekatere študije so namreč pokazale, da uživanje alkohola lahko poveča tveganje za modrice, medtem ko jemanje cinka pet dni pred posegom ter pet dni po posegu lahko izboljša delovanje botoksa. 

Botoks se vstavi z drobnimi vbodi tankih igel, sam postopek običajno ni boleč, toda to je odvisno tudi od praga bolečine posameznika. Po injekcijah se na mestih vboda pojavijo majhne rdeče izbokline, ki izginejo približno petnajst do dvajset minut po posegu. Z vsakim vbodom obstaja tveganje, da se bo na mestu pojavila modrica, te pa so sicer majhne in z ličili jih lahko brez težav prekrijemo. 

Po tretmaju številni strokovnjaki priporočajo, da se za 24 ur izogibate telovadbi in kakršnemukoli stiskanju obraza, kot je ležanje z obrazom navzdol na postelji ali med masažo. Prvi rezultati so vidni po petih do sedmih dneh, največji učinek pa je viden po dveh tednih.

Kakšne pa so slabosti? 

Čeprav botoks na splošno velja za varnega, je pomembno, da se vedno posvetujete z zdravnikom. Strokovnjaki prav tako opozarjajo, da pri botoksu vedno obstaja nevarnost asimetričnih rezultatov, včasih pa se lahko pojavi tudi ptoza oziroma povešenost zgornje veke.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close