Trendi nege kože, ki lahko ostanejo v letu 2022

05. januar 2023

Trendi nege kože, ki lahko ostanejo v letu 2022

05. januar 2023
Foto: Instagram

Obstajajo trendi nege kože, na katere želimo v novem letu pozabiti, saj škodijo našemu obrazu in denarnici.

Lansko leto je bilo izjemno turbulentno v vseh pogledih, tudi na področju nege kože. Videli smo rast številnih trendov v negi kože, pa tudi celo škandale.

Priča smo bili tudi mnogim priporočilom norih, neučinkovitih in včasih res neumnih rutin. Odkrili smo mnoge sestavine in jih tudi preizkusili, nekatere so celo učinkovale. In zagotovo si bomo zapomnili številne trende, ki bodo ostali z nami, vendar upamo, da bomo nekatere trende nege kože lahko pustili za seboj.

To so top 3 trendi za nego kože, ki jih želim pozabiti v novem letu.

Znamke za nego kože v lasti slavnih

Resnično upamo, da bo leta 2023 prišel konec slavnih znamk za nego kože. Mnogim je že naravno, da slavni ljudje ustvarjajo lastne linije izdelkov in celo vstopijo v kategorijo lepote s parfumi ali ličili, vendar koža ni blago.

In zagotovo lahko rečemo, da je vsaka blagovna znamka za nego kože slavnih le predraga osnovna “white label” formulacija brez inovacij.

“White label” izdelki oz. izdelki z belo oznako so generični izdelki, ki se množično proizvajajo in nato nekoliko prilagodijo za več blagovnih znamk. Dodan je denimo logotip ali ime blagovne znamke.

Ker je bil odziv javnosti in medijev ob odkritju novih zvezdniških negovalnih znamk pogosto negativen, sklepamo, da so to občutili tudi zvezdniki sami (ali vsaj njihovi publicisti), saj za leto 2023 nimamo napovedane niti ene nove zvezdniške negovalne znamke.

Komplicirane rutine

Ali res obstajajo ljudje, katerih jutranja ali večerna rutina zajema 10 korakov? Ne verjamemo, da obstajajo. Največja težava koncepta 10-stopenjske rutine je, da je po naravi nerealen.

Prvič, ni realno, da koža sploh lahko absorbira toliko sestavin naenkrat. Drugič, ni realno, da imamo na dan toliko časa za zapletene rutine v 12. korakih. Končno – tretjič – večina ljudi ne potrebuje tako zapletenih rutin za ohranjanje zdrave kože.

Verjamemo, da če imamo več kot 4 do 5 korakov v naši dnevni rutini, delamo nekaj narobe. Čistilo, tonik, serum in krema – to so koraki, ki sestavljajo vsako običajno in smiselno rutino. Za to, da vaša koža ostane negovana, res niso potrebne zapletene rutine in ogromno denarja.

Pretiravanje z aktivnimi sestavinami

Poleg tega, da moramo opustiti nepotrebno zapletene negovalne rutine, je treba pozabiti na kaos, ki ga lahko ustvarimo, če pretiravamo z učinkovinami. Večina jih potrebuje le nekaj, rešijo pa skoraj vse težave s kožo, ki ne zahtevajo zdravniškega nadzora. To so retinoidi, peptidi, hidroksi kisline, hialuronske kisline in antioksidanti. To je vse. Tudi če se odkrijejo nove snovi, je bolje, da počakamo, da se njihovi učinki raziščejo.

Želimo si, da bi se leta 2023 vsi malo sprostili in dojemali nego kože kot skrb zase. Nočne in dnevne rutine za nego kože imajo funkcijo ohranjanja zdravja kože. Ti rituali pa bi morali biti sprostitveni in zdravi.

V letu 2022 so bile te rutine pogosto vir stresa in FOMO (Fear Of Missing Out) namesto da bi bil to čas, ki ga posvetimo sami sebi.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close