Kanye: "V enem dnevu sem izgubil dve milijardi dolarjev. In še sem živ."

29. oktober 2022

Kanye: "V enem dnevu sem izgubil dve milijardi dolarjev. In še sem živ."

29. oktober 2022
Foto: Profimedia

Kanye West je sporočil, da je samo v enem dnevu izgubil dve milijardi ameriških dolarjev, ko so se mu zaradi njegovih nedavnih antisemitskih izpadov odrekli nekateri poslovni partnerji.

Ameriški raper in modni mogul Kanye West se je zaradi svojih antisemitskih izjav moral soočiti z izgubo dobičkonosnih komercialnih in poslovnih navezav, saj so se, ko so njegovi izjave ocenili kot sovražni govor, umaknila številna podjetja, kot sta Adidas in Gap.

“V enem dnevu sem izgubil dve milijardi dolarjev. In še sem živ. To je ljubezenska izjava,” je objavil West, ki je znan tudi kot Ye. Njegova objava na Instagramu je prejela več kot milijon všečkov.

“Še vedno vas imam rad. Bog vaš še vedno ima rad. Denar ni tisto, kar sem jaz. To, kar sem, so ljudje,” je še zapisal raper in omenil tudi izvršnega direktorja podjetja Endeavour Emanuela Arija. Prav podjetje Endeavour je pozvalo druga podjetja, da prekinejo poslovne stike z raperjem, poroča STA.

Znamkam je dokončno prekipelo

Številna podjetja, s katerimi je glasbenik sodeloval, se v preteklosti niso odzivale na njegove številne provokativne izjave, kot je na primer, da je bilo suženjstvo stvar izbire. Zapletlo se je ta mesec, ko se je pojavil na modni reviji v Parizu v majici z napisom Bela življenja štejejo (fraza, povezana z nadvlado bele rase), sloganom, ki so ga začeli uporabljati rasisti kot odgovor na gibanje Črna življenja štejejo.

V Adidasu so se nemudoma odzvali s prekinitvijo sodelovanja z Westom, sledili sta med drugim trgovska znamka Gap in pariška modna hiša Balenciaga. Westu se je odpovedala tudi ena od največjih hollywoodskih agencij za talente CAA. Filmska in televizijska producentska hiša MRC pa je sporočila, da ne bo predvajala že dokončanega dokumentarnega filma o raperju.

Raperja, ki odkrito govori o svoji bitki z bipolarno motnjo, so pred dvema dnevoma tudi pospremili iz obutvenega podjetja Skechers v Los Angelesu, ko se je tam s filmsko ekipo pojavil nepovabljen.

Foto: Profimedia

Odstranili tudi njegovo voščeno lutko

Iz londonskega muzeja voščenih lutk Muzej Madame Tussauds so prav tako sporočili, da so voščeno lutko ameriškega raperja odstranili iz razstavnih prostorov in jo premestili v arhiv.

Tiskovna predstavnica muzeja je novinarjem ob tem povedala, da “vsaka lutka slavne osebe zasluži svoje mesto v muzeju, ki pa tudi prisluhne željam svojih obiskovalcev in javnosti, koga od slavnih oseb želijo v muzeju videti”.

Foto: Profimedia

Voščeno lutko so v muzeju razstavili leta 2015 in jo postavili zraven lutke njegove tedanje soproge Kim Kardashian.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close