Dolgočasno črnino baft presekale z volančki, resicami in bleščicami

20. februar 2023

Dolgočasno črnino baft presekale z volančki, resicami in bleščicami

20. februar 2023
Foto: Profimedia

Na včerajšnji 76. podelitvi filmskih nagrad Britanske akademije ni bilo presenečenj, zvezdniki so ostali zvesti črnini in eleganci.

V londonski dvorani Royal Festival Hall so včeraj podelili nagrade najboljšim britanskim igralcem in igralkam. Med nagrajenci ni bilo velikih presenečenj, prav tako ne na rdeči preprogi, ki sta jo zaznamovala črnina ter večna eleganca. A nekaj igralk si je vseeno drznilo malce več …

Monokromatski črno-bel videz je izbrala igralka Julianne Moore v kreakciji modne hiše Saint Laurent, medtem ko je Emma Thompson navdušila s kostimom ter plaščem v ekru odtenku oblikovalke trajnostnih oblačil Laure Pitharas.

Cate Blanchett, ki je prejela nagrado za najboljšo igralko, je izbrala žametno obleko Johna Galliana za modno hišo Maison Margiela ter nakit iz perl znamke Louis Vuitton. Klasično oprijeto bleščečo obleko z dolgimi rokavi je nosila Emma Mackey. Kombinacijo črne in bele je nosila tudi princesa Kate Middleton, ki je videz dopolnila z uhani iz Zare.

Julianne Moore
Emma Thompson
Cate Blanchett in Sandy Powell
Emma Mackey

Nagrada v kategoriji najboljši moški igralec je pričakovano pripadla Austinu Butlerju za vlogo v filmu Elvis, ki je nagrado prevzel v klasičnem smokingu z metuljčkom. Nekoliko drznejša, a ne najbolj posrečena je bila izbira Eddieja Redmayna. Nosil je kombinezon v stilu moške obleke brez srajce, ki je razkril njegove gole prsi modne hiše Alexander McQueen.

Toheeb Jimoh in Jamie Dornan sta izbrala klasično črno obleko z belo srajco in črno kravato, Ed Westwick pa je razočaral s predolgimi in širokimi hlačami, ki so ustvarile razcapan videz.

Austin Butler
Eddie Redmayne
Toheeb Jimoh
Jamie Dornan
Ed Westwick

Drzne z volančki

Drug prevladujoč videz z včerajšnje rdeče preproge so zaznamovale kreacije v rožnatih in vijoličastih odtenkih ter kovinski odtenki. Florence Pugh je navdušila v razkošni živahno oranžni obleki znamke Nina Ricci, različne igrive teksture in volumne pa sta izbrali še Jodie Turner-Smith v Gucciju ter Cynthia Erivo z bakreno kreacijo Louis Vuitton.

Sheila Atim je izbrala obleko brez naramnic in rokavicami srebrne barve, ki je spominjala na kuhinjsko folijo, kreacije visoke mode sta izbrali Wallis Day (Lever couture) in Anya Taylor-Joy. Anya je nosila kratko satenasto obleko Schiaparelli couture v kombinaciji z velikim ogrinjalom, pri njenem videzu pa nas najbolj zmoti dejstvo, da so njeni vizažisti malce pozabili na njene noge in so bile kar nekaj odtenkov drugačne od njene kože na obrazu in dekolteju.

Florence Pugh
Jodie Turner-Smith
Cynthia Erivo
Sheila Atim
Wallis Day
Anya Taylor-Joy
Rita Wilson

Andreea Cristea je izbrala razkošno umetelno obleko z napihnjenimi rokavi. Eno najlepših oblek, ki so jo ustvarili pri znamki Louis Vuitton, je nosila Hoyeon, čipka je bila glavna nit obleke Hannah Bagshawe, Gugu Mbatha-Raw je navdušila v romantični čipkasti obleki in rokavicami znamke Gucci, Millie Mackintosh pa je svetlo modro kreacijo z bleščicami in perjem dopolnila s salonarji v beli barvi.

Andreea Cristea
Hannah Bagshawe
Hoyeon
Gugu Mbatha-Raw
Millie Mackintosh

Z največ nagradami slavil vojni film Na zahodu nič novega

Poleg Austina in Cate, ki sta odnesla nagradi za vodilni vlogi, so slavili še Kerry Condon za žensko in Berry Koeghan za moško stransko vlogo v filmu Duše otoka. Nagrado vzhajajoča zvezda je prejela Emma Mackey. Zmagovalni film Na Zahodu nič novega je prejel nagrade v sedmih kategorijah, med drugim za najboljši film, režijo, najboljšo priredbo scenarija ter film v tujem jeziku.

Nagrada za specialne efekte je pripadla drugemu delu znanstvenofantastične uspešnice Avatar: Pot vode, najboljši dokumentarec po mnenju britanske akademije je Navalny, najboljši britanski film pa je postal Duše otoka.

Foto: Profimedia
Na včerajšnji 76. podelitev filmskih nagrad Britanske akademije je ob precej predvidljivih precejšnjo pozornost ukradla Kate Middleton v obleki .
Martin McDonagh je prejel nagrado za najboljši originalni scenarij. (foto: Profimedia)

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close