Vojna modnih velikanov: Dior od Valentina zahteva 100 tisočakov odškodnine

13. julij 2022

Vojna modnih velikanov: Dior od Valentina zahteva 100 tisočakov odškodnine

13. julij 2022
Modna revija je bila prava paša za oči. (Foto: Profimedia)

Francoska modna hiša Dior toži italijansko modno hišo Valentino, ker naj bi z modno revijo v Rimu ovirali dostop do tamkajšnje Diorjeve trgovine.

Pretekli teden je Valentino ob vznožju znamenitih Španskih stopnic v Rimu uprizoril sanjsko modno revijo, ki si jo je ogledala svetovna zvezdniška smetana, privabila pa je tudi množice naključnih opazovalcev.

Ker so bile ulice polne ljudi, je bil dostop do številnih tamkanjšnjih prodajaln oviran, med njimi tudi do Diorjevega butika.

Direktor italijanske podružnice je zato na Valentino naslovil pismo, v katerem od francoske modne hiše zahteva odškodnino za “onemogočeno poslovanje,” saj je bila v času Valentinove modne revije njihova trgovina prazna. Dodatno jih je razjezilo dejstvo, da je revija potekala v petek popoldne, v času, ko so izkupički od prodaje vedno zelo dobri.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Za plačilo odškodnine so jim dali dva tedna časa

Dior od znamke Valentino tako zahteva 100 tisoč evrov odškodnine kot nadomestilo za izgubo izkupička dnevnega prometa. Italijanska modna hiša je namreč pred revijo vsem okoliškim trgovcem zagotovila nemoteno poslovanje, na koncu pa se o tem ni pritožila nobena druga prodajalna. V isti ulici kot Dior sicer poslujejo še Gucci, Prada in Moncler.

Ob Španskih stopnicah se je zbrala sama smetana. (Foto: Profimedia)

Ob tem so jim postavili celo pogoj 15-dnevnega roka plačila, v nasprotnem primeru pa bodo “sprejeli vse potrebne ukrepe za zaščito svojih pravic,” so dodali v pismu.

Predstavniki Valentina se javno še niso odzvali na zahteve Diorja.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close