Vse, kar morate vedeti o 20-letni Jenni Ortega iz serije Wednesday

22. december 2022

Vse, kar morate vedeti o 20-letni Jenni Ortega iz serije Wednesday

22. december 2022
Foto: Instagram

Jenna Ortega je s svojo vlogo v seriji Wednesday prevzela svet. Tukaj je vse, kar morate vedeti o njej.

Če ste nad novo serijo Wednesday tako navdušeni kot mi, potem zagotovo že veste vse o glavni igralki Jenni Ortega. Če pa ste med tistimi, ki še niso imeli te sreče, vam predstavljamo nekaj dejstev o mladenki, ki jo bomo prihodnje leto zagotovo videvali povsod.

20-letna zvezdnica je svetovno slavo morda res dosegla z najnovejšo Netflixovo serijo, vendar pa je v igralskem poslu prisotna že od otroštva in je bila glavni lik v Disneyjevem Stuck In The Middle, ko je imela komaj 12 let.

Te dni ima na Instagramu več deset milijonov sledilcev, uvrstila pa se je tudi na seznam vzhajajočih zvezd The Hollywood Reporterja za leto 2022.

Imela je tudi glavni vlogi v Devica Jane in You

Wednesday ni edina najljubša serija oboževalcev, v kateri je Jenna zaigrala. Morda niste vedeli, da je igrala mlado Jane v satirični komediji telenovele Devica Jane – in bila je tudi zelo prikupna.

O finalu serije leta 2019 je tvitnila: “Še vedno ne morem verjeti, da je Devica Jane končala svojo serijo. Biti del te čudovite zgodbe od začetka do konca in delati s tistimi, po katerih se zgledujem, je bil eden največjih blagoslovov. Večno hvaležna za igralsko zasedbo/ekipo in seveda, Jane Gloriano Villanueva.”

Tu pa se še ne konča, saj boste Jenno morda prepoznali tudi v še eni kultni Netflixovi seriji – You, v kateri igra Penn Badgley. Jenna je v 2. sezoni igrala najstnico Ellie Alves.

Je dobra prijateljica z Olivio Rodrigo

Jenna in Olivia, nekdanji Disneyjevi zvezdnici, sta v resničnem življenju tesni prijateljici! Ker sta se prej spoznali v humoristični seriji Bizaardvark na kanalu Disney, ko sta bili stari 16 in 15 let, je Jenna presenetila Olivio in ji podelila nagrado za najboljši glasbeni dokumentarec na podelitvi nagrad MTV Movie & TV 2022.

Nato je Olivia z Jenno novembra 2022 opravila intervju za The Face, v katerem sta razkrili, da sta dobri prijateljici že deset let.

Jenna je tudi “Scream queen”

Jenna je igrala v številnih grozljivkah. Kot del moderne franšize Krik igra Taro Carpenter in naj bi ponovila svojo vlogo v šestem filmu.

Igrala je tudi v X, The Babysitter: Killer Queen in Zakleti: Poglavje št. 2. Med intervjujem z Olivio Rodrigo za The Face je pojasnila, zakaj jo privlačijo temnejši žanri. “Obožujem stvari, ki so malce odvratne, stvari, ki, ko jih pogledaš bližje, res niso tako lepe,” je rekla.

“Ljubim stvari, ki so moteče. Zanimive so in obstaja toliko poti in različic pripovedovanja zgodb, ki jih lahko počnete s takimi stvarmi. Tudi igrati lik, ki je vedno v položaju žrtve, je zame lep izziv, da jim dam nekaj osebnosti, zaradi katere se razlikujejo drug od drugega.”

Za vlogo v Wednesday si je naredila frufru

Za Elle je povedala: “V hiši Tima Burtona smo opravljali teste pričeske in ličil in na neki točki smo poskusili s pripetim frufrujem. Timu je bil res všeč, vendar nekaj ni bilo v redu. Pogledala sem frizerja in vprašala: ‘Ali si želiš narediti frufru?’ Počutila sem se res srečno, saj sva bila na istem glede vsega. Nekaj je na frufrujih, zdi se mi, da sem to res jaz. Vseeno mi je, da imam dodatno delo z njim, rada vložim dodaten trud v to pričesko.”

Iskrena je glede težav s kožo

Kot ambasadorka Neutrogene je za Elle tudi povedala: “Snemam veliko grozljivk in moja koža ne prenese odrske krvi. Zato sem začela bolj vlagati v skrb za svojo kožo z umivanjem obraza in hidratacijo,” je razložila in razkrila, da uporablja Neutrogena Stubborn Texture Daily Cleanser, ker globlje očisti njeno kožo, hkrati pa je še vedno nežen do njene kože.

In še ena stvar, s katero je lahko za zgled: vsak dan uporablja kremo za sončenje, pravi.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close