Za pismo, v katerem Marlon Brando prekine z dekletom, 14 tisoč evrov?

07. februar 2023

Za pismo, v katerem Marlon Brando prekine z dekletom, 14 tisoč evrov?

07. februar 2023
Foto: Profimedia

Na roke napisano pismo, ki ga je mladi igralec poslal francoskemu dekletu, v katerem je želel prekiniti zvezo, bi lahko na dražbi iztržilo okrog 14 tisoč evrov.

Mladi Marlon Brando je bil v poznih 40. letih prejšnjega stoletja v razmerju s Francozinjo Solange Podell. Da želi prekiniti zvezo, ji je sporočil preko na roke napisanega pisma, v katerem se je zatekel k dobro znanemu pristopu “nisi kriva ti, jaz sem”.

V tristranskem zapisu, sicer polnem pravopisnih napak, je razvidno, da je želel zvezo s plesalko in igralko končati prijateljsko, obenem pa jo prosil, naj “pismo sprejme z odprtim srcem”.

“Da me ne boš imela za nesramnega človeka brez manir, ti pišem to pismo, da pojasnim, da te zaradi nepredvidljivega, muhastega, nezanesljivega temperamenta ne želim ponižati in omalovaževati tvojih čustev s tem, da se vidiva samo takrat, ko to ugaja mojemu razpoloženju.”

“Žal mi je, da se nisem mogel potruditi, da bi bil manj uživaški in bi se tako lahko bolje ujela,”

je nadaljeval.

Pismo je zaključil z upanjem, da ob naslednjem srečanju bolj odrasel, ter jo prosil, naj pozdravi svojo mamo: “Če bo pozdrave sprejela.” Na koncu je dodal: “Z najtoplejšimi pozdravi, Marlon”.

Brandovo pismo je na voljo na spletni dražbi bostonske dražbene hiše RR Auction, ki se bo končala 9. februarja. Pri hiši pričakujejo, da bo za osebno pismo legendarnega igralca lahko iztržila 15.000 ameriških dolarjev (okoli 13.900 evrov).

Marlon leta 1953. (Foto: Profimedia)

Nudil ji je tudi finančno pomoč

Marlon in Solange naj bi se spoznala leta 1947 v New Yorku med snemanjem igralčevega slavnega filma Tramvaja poželenja. S francosko igralko in njeno mamo je preživljal vse več časa, tuji mediji pa pišejo, da jima je nudil tudi finančno pomoč.

Ko sta se razšla, je zvezdnik nadaljeval s filmsko kariero, ki ga je izstrelila med največje hollywoodske legende, Solange pa se je posvetila fotografiji. Brando je umrl leta 2004, njegova nekdanja izbranka pa leta 2020.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close