Za prvo izdajo Harryja Potterja nameravajo iztržiti vrtoglav znesek

02. oktober 2022

Za prvo izdajo Harryja Potterja nameravajo iztržiti vrtoglav znesek

02. oktober 2022
Nedotaknjena prva izdaja knjige Harry Potter in kamen modrosti. (Foto: Profimedia)

Novembra bo v okviru dražbe, na kateri bodo na voljo memorabilije, povezane s filmskimi uspešnicami, ponujena tudi prva izdaja knjige Harry Potter in kamen modrosti.

Podjetje Propstore bo v novembru pripravilo dražbo, na kateri bodo na voljo memorabilije, povezane s številnimi filmskimi uspešnicami. Med drugim bodo ponudili prvo izdajo knjige Harry Potter in kamen modrosti v trdi vezavi, za katero se nadejajo iztržiti 150.000 funtov. V prvi nakladi leta 1997 je bilo izdanih le 500 knjig.

Knjiga bo po poročanju STA naprodaj skupaj s čarobno palico, ki jo je zvezdnik franšize Daniel Radcliffe, ki je upodabljal Harryja Potterja, uporabljal v filmu iz leta 2001. Ocenjena je na 30.000 funtov.

Avtorica J. K. Rowling je o Harryju Potterju napisala sedem knjig. (Foto: Profimedia)

Na dražbi tudi Supermanov kostum in rokavice Dartha Vaderja

Med najvišje ocenjenimi predmeti je celoten kostum igralca Christopherja Reeva iz franšize Superman (1978-87), ki je ocenjen med 250.000 in 500.000 funtov. Rokavice Dartha Vaderja, ki jih je nosil Dave Prowse v znanstvenofantastični klasiki Vojna zvezd: Novo upanje iz leta 1977, so ocenjene med 150.000 in 250.000 funtov.

Dražba bo v živo potekala v stavbi Bafta v središču Londona, sodelovati pa bo mogoče tudi preko spleta ali telefona. Ponudili bodo tudi rekvizite iz franšize James Bond ter Marvelovih in DC franšiz, prav tako pa tudi iz filmov, kot sta Kaznilnica odrešitve in Gladiator.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close