Zakaj polovica žensk obžaluje svoj zakon?

15. oktober 2022

Zakaj polovica žensk obžaluje svoj zakon?

15. oktober 2022
Foto: @pixielott

Raziskave kažejo, da kar več kot polovica žensk obžaluje svoj zakon in razmišlja, da bi svojega partnerja zapustile.

Več kot polovica žensk, ki sta jih anketirala AOL Living in revija Women’s Day, pravi, da njihovi možje niso njihove sorodne duše, da včasih obžalujejo, da so se poročile s svojim možem, in da so celo razmišljale o tem, da bi kdaj zapustile moža.

Po eni strani smo presenečeni, po drugi strani pa se sprašujemo, ali res sploh obstajajo sorodne duše?

Že v članku Moški se otepajo poroke, toda v zakonu so srečnejši smo ugotavljali, da so v resnici ženske tiste, ki jim gre bolje, če so neporočene.

Ljubezen pomeni najti osebo in se odločiti ostati z njo, ne glede na vse. To je izbira, ne nekaj, kar vključuje usodo.

Pomembna je osebnost

Od 35.000 anketiranih žensk jih skoraj 50 odstotkov pravi, da je bila osebnost njihovih mož prva stvar, ki jih je pritegnila, več kot 50 odstotkov pa jih pravi, da so osebnosti njihovih mož še vedno njihova najbolj privlačna lastnost.

Foto: Pexels

52 odstotkov jih pravi, da ne verjamejo v pravljice ali usodo. Ali pa vsaj domnevamo, da to mislijo, ko pravijo, da njihovi možje niso njihove “sorodne duše”.

72 odstotkov jih pravi, da so že razmišljale, da bi zapustile zakon. Ponovno menimo, da je to dobro, čeprav samo zato, ker dokazuje, da večina vprašanih ni bila robotov. Več kot polovica vprašanih trdi, da jim mož reče “ljubim te” vsak dan ali “dokaj pogosto”. In 71 odstotkov jih pričakuje, da bodo s svojim možem poročene do konca življenja.

Kaj pa ostale podrobnosti?

Več kot polovica anketiranih žensk pravi, da se dolgočasijo v postelji, ali pa se ne spomnijo, kdaj so nazadnje seksale. Približno 60 odstotkov jih ima večerne zmenke redko ali nikoli. Kar pa zna veliko prispevati k pomankanju posteljnih aktivnosti.

Več kot 50 odstotkov si jih želi, da bi njihovi možje zaslužili več denarja ali namenili več časa njim. In skoraj polovica pravi, da so se njihovi možje od poroke spremenili na najslabše.

Foto: Sanjski šopek

Skratka, ta nova raziskava potrjuje veliko tega, kar že vemo, da je res: poroke se ne končajo vedno “srečno do konca svojih dni”.

Ti možje gredo svojim ženam na vse možne živce. Ne glede na to, ali smo poročeni ali samski, pogosto ne dobimo toliko seksa, kot si želimo. In da se ne glede na vse to veliko med nami odloča za prenašanje mnogih stvari zaradi obupa, norosti, optimizma, mazohizma ali česa drugega, kar je težko razložiti z eno besedo.

Če je vaš zakon prej težak kot lahek in se ne spomnite, kdaj ste bili nazadnje srečni v svojem razmerju, je morda čas, da razmislite, kakšne so vaše možnosti drugje.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close