Igralka je pri 48. noseča z dvojčkoma! Pa je to sploh varno?

07. oktober 2022

Igralka je pri 48. noseča z dvojčkoma! Pa je to sploh varno?

07. oktober 2022
Foto: Profimedia

Hilary Swank je naznanila, da pričakuje ne le enega, ampak kar dva otroka. Pa je pri tej starosti to popolnoma varno?

Igralka Hilary Swank bo mamica – dveh! Dobitnica oskarja je pri svojih 48. veselo novico objavila v sredo v oddaji Dobro jutro, Amerika.

“To je nekaj, kar sem si želela že dolgo in moja naslednja stvar je, da bom mama. Pa ne samo enega, ampak dveh. Ne morem verjeti,” je rekla Swank.

Dvojčka bo dobila z možem Philipom Schneiderjem. Swank je z olajšanjem delila novico in dodala: “Tako lepo je, da lahko o tem govorim.”

Je nosečnost pri tej starosti varna?

A seveda se ob tem pojavijo dvomi, saj je odločitev zanositi v 49. letu kar tvegana. Nosečnost se za tvegano označi po 35. letu, saj s starostjo pridejo nevarnosti, ki za ženske, ki rojevajo v dvajsetih letih, niso prisotne.

Dr. Tanja Jordan, specialistka ginekologije in porodništva je za ABC zdravja povedala, da se sicer vedno več žensk odloča za kasnejšo nosečnost, a se s tem povečuje število rizičnih nosečnosti. “Telo pri 35. letih je drugačno kot pri 20. in zmore manj. Prav tako je pri starejših ženskah več možnosti, da že imajo sladkorno bolezen, visok krvni tlak ali kakšno drugo kronično bolezen,” pravi a dodaja, da moderna medicina omogoča boljše in pravočasno zdravljenje.

Pri rizičnih nosečnicah pa je porod tudi pogosteje preko carskega reza. Mnogi igralko in odločitve žensk, da zanosijo kasneje v življenju, zagovarjajo, a dr. Jordan trdi, da si želi, da ženske ne bi čakale do 35. leta, da lahko še “uživajo v življenju.”

“Mislim, da je še vedno najbolj ugoden čas za rojevanje med 20. in 25. letom in da bi morala biti večina prvih otrok rojenih takrat, ne glede na to, da je življenje danes drugačno kot včasih. Če bi se spremenilo samo to dejstvo, bi bilo rizičnih nosečnosti bistveno manj,” še pravi.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close