10 najbolj gledanih filmov na Netflixu

15. april 2023

10 najbolj gledanih filmov na Netflixu

15. april 2023
Foto: Profimedia

Če ne veste, kaj bi si med vikendom ali večernim sproščanjem ogledali, smo poiskali seznam Netflixovih najbolj gledanih filmov vseh časov.

Za Netflix je bilo leto 2022 dokaj težavno. Mnogi ključni naročniki so prekinili sodelovanje, nekatere poteze platforme pa so privedle do tega, da so tudi njihove delnice močno upadle. Morali so celo vračati denar svojim oglaševalcem.

A kljub temu je Netflix za mnoge edini vir filmov in serij, saj vsekakor znajo ustvarjati dobre vsebine. Zato smo za vas sestavili seznam Netflixovih najbolj gledanih filmov, če si jih slučajno še niste uspeli ogledati.

1. Red Notice – 364.020.000 ur gledanja

Kraja umetniških del. Nezakonit posel v vrednosti milijard dolarjev. Akcija, v kateri odlična igralska zasedba potegne najboljše iz filma. Dogajanje filma se osredotoča na Interpolovega agenta, ki skuša izslediti največjega tatu umetnin. Pri iskanju mu pomaga njegov največji tekmec. Ali njen največji tekmec. Preverite, zakaj je ravno ta film najbolj gledana produkcija na tej platformi.

2. Don’t Look Up – 359.790.000 ur gledanja

Predstavljajte si tisti trenutek v vašem življenju, ko odkrijete, da obstaja možnost, da komet uniči planet Zemljo. Težko, kajne? Vendar pa so se s tem trenutkom soočili znanstveniki, ki imajo nalogo opozoriti vse človeštvo, da se komet hitro približuje našemu planetu, ki ogroža življenje na zemlji. Vendar tem znanstvenikom nihče ne verjame. V boju za prebujanje javnosti se soočajo z vrsto ovir. Film je prejel štiri nominacije za oskarja, število ur ogleda pa jasno priča o kvaliteti filma.

3. Bird Box – 282.020.000 ur gledanja

Zgodba, ki prikazuje soočenje družine s paranormalnimi pojavi in ​​bitji, ki jih skušajo napasti. Ta film združuje žanra misterija in grozljivke. Film je izšel decembra 2018, na lestvici najbolj gledanih filmov pa je že skoraj četrto leto zapored. Poskusi reševanja se zdijo brezupni v primerjavi s tem, kar jih je doletelo, vendar je njihova edina rešitev ptica, ki lahko zazna prisotnost paranormalnih bitij.

4. Glass Onion (Nož v hrbet 2) – 279.740.000 ur gledanja

Rian Johnson v nadaljevanju priznane senzacije o skrivnostnem umoru Nož v hrbet v filmu Glass Onion ponovno išče zlato. Skupino bogate elite zbere na zasebnem otoku na Mediteranu, njihov ekscentrični prijatelj, svetovno znani detektiv Benoit Blanc (Daniel Craig) pa mora rešiti primer njegove zaigrane smrti. Z opazno spremembo igralske zasedbe ter večjo pisanostjo scenarija, je Glass Onion nekoliko karikirano nadaljevanje, ki se odlično poda k svojemu predhodniku.

5. The Gray Man – 253.870.000 ur gledanja

Ko CIA odkrije zaskrbljujoče notranje skrivnosti, mora Six (Ryan Gosling) premagati številne brutalne in izurjene mednarodne morilce, da bi resnica prišla na dan. Čeprav so reciklirani zapleti in teme vseskozi prisotni na včasih moteč način, akcija in simpatičnost Goslinga pustolovščino naredita atraktivno in vredno ogleda.

6. The Adam Project – 233.160.000 ur gledanja

Potovanje skozi čas, družinska drama, akcija, pustolovščina in komedija. To so vse stvari, ki opisujejo film The Adam Project. Film govori o napadu bitij, ki potujejo skozi čas, in skupnem boju očeta in sina. Ta film je bil premierno prikazan pred natanko enim letom in se je v tem času uspel znajti na četrtem mestu najbolj gledanih filmov vseh časov.

7. Extraction – 231.340.000 ur gledanja

Netflix je končno produciral tudi svojo resno akcijsko dramo. Govori o morilcu, ki ima nalogo rešiti sina zaprtega mednarodnega kriminalnega kralja. To dejanje glavnega junaka pripelje pred vrsto nevarnih ovir. Vendar v tej akciji ni osamljen. Borba, ki vas bo priklenila na fotelj, ima specifičen konec. Za vse ljubitelje akcije in trilerjev je to prava mala filmska poslastica.

8. Purple Hearts – 228.690.000 ur gledanja

Film Purple Hearts je novodobna priredba vojaške romance, ki se ponaša s svežo, novo zasedbo likov in nekaterimi znamenitimi izvirnimi pesmimi, ki tvorijo dušo tega filma. Cassie (Sofia Carson), ki se spopada s sladkorno boleznijo tipa 2 in poskuša uspeti v glasbeni industriji, poskuša izigrati sistem tako, da se poroči z Lukom (Nicholas Galitzine) in izkoristi njegove vojaške ugodnosti, a se tekom zgodbe njuna zveza nepričakovano okrepi.

9. The Unforgivable – 214.700.000 ur gledanja

Film prikazuje izjemno težko zgodbo, skozi katero gredo mnogi bivši zaporniki, a se o tem ne govori dovolj. Gre za žensko, ki se po večletni zaporni kazni poskuša ponovno vključiti v družbo. Marsikaj se je spremenilo. Poleg tega družba ni prav nič zadovoljna z dogodki, ki so zaznamovali njeno celotno življenje. Kako se spopada z vsemi obsodbami, medtem ko poskuša najti svojo sestro, ki je ostala sama, ko so jo pridržali. Ta drama vas zagotovo ne bo pustila ravnodušnih.

10. Irec – 214.570.000 ur gledanja

Za tem seznamu pa se je znašla tudi dolgovezna zgodba, ki temelji na življenju Franka Sheerana. Frank Sheeran (Robert De Niro), ki je znan po tem, da je bil povezan z Jimmyjem Hoffo in kriminalno družino Bufalino, se v svojem pestrem življenju posveča služenju v vojski, s čimer zaznamuje zgodovino ameriškega kriminala. Glede na to, da film traja kar neverjetnih 209 minut, je prijetno presenečenje, da je ta takojšnja klasika našla svoje mesto med ostalimi tukaj omenjenimi.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close