11 balkanskih modnih vplivnic, ki jim morate slediti na Instagramu

11. november 2023

11 balkanskih modnih vplivnic, ki jim morate slediti na Instagramu

11. november 2023
Foto: Instagram @emaluketin

11 balkanskih modnih vplivnic, ki jim morate slediti na Instagramu

11. november 2023
Foto: Instagram

Če vas zanimajo zadnji modni trendi, hip kotički in ‘must have’ modni in lepotni kosi, ne spreglejte 11 balkanskih vplivnic, ki vladajo na Instagramu.

Erna Saljević

Bosansko vplivnico boste na Instagramu našli pod imenom @divaisback in je lastnica modne znamke Anre by Erna ter soustanoviteljica znamke Freya design. Komunikologinja je svojo znamko izdelkov iz usnja ustanovila lansko leto in v središču Sarajeva odprla svoj butik Atelje 71.

View this post on Instagram

A post shared by Erna (@divaisback)

Dunja Jovanić

Ustanoviteljico modne znamke BÉBÉ by Dunja je revija srbska izdaja revije Elle razglasila za vplivnico leta. Ekonomistka iz Srbije, ki je svojo medijsko in poslovno pot pričela leta 2012 kot modna in lepotna blogerka, je postala obraz številnih znamk in je redna gostja največjih modnih zabav v Srbiji in tujini.

Ema Luketin

Hrvaška vplivnica, ki je obenem lastnica lepotnega studia Ema’s Beauty Concept, ima na Instagramu kar 239.000 sledilcev. Svojo kariero je začela na YouTubu s svoji bratom in sestro, v vezi pa je z beograjskim fotografom Dušanom Petrovićem.

Dora Martinović

Ena najbolj znanih modnih vplivnic na Hrvaškem je doma iz Dubrovnika in navdih za svoje drzne kombinacije črpa iz turške kulture. Simpatična vplivnica, ki jo na Instagramu najdete pod imenom @dorica505, je magistrirala iz turškega in ukrajinskega jezika in je dve leti poročena z novinarjem Ninom Martinovićem.

Svetlana Bjelan Radanov

Srečate jo lahko nekje na poti med Moskvo in Beogradom. Manekenka in vplivnica se je namreč to poletje poročila z ruskim košarkarjem in nekdanjim članom kluba Crvena zvezda Aleksom Radanovim. Nad njenim profilom boste navdušeni, saj ima izredno oko za estetiko in poziranje pred fotografskih objektivom.

Una Krlić

Srbska manekenka, vplivnica in podjetnica je znana po svojem vpadljivem stilu in je lastnica znamke kopalk Sabba. Obožuje jeans in črno barvo ter živi v Novem Sadu z možem Pavlom Anušićem, bratom modnega oblikovalca in ustanovitelja znamke Mihano Momosa, katerega oblačila je med drugimi nosil tudi Jared Leto, ter psičkom Kubom.

Nina Seničar

Igralka in manekenka, ki navdušuje tudi v Hollywoodu, kjer sicer živi, a jo pogosto lahko ujamete kje na Balkanu. Videli smo jo v serijah Better things, Patterns in Deadlines. Lansko leto je pričela kampanjo Ja brinem o sebi, katere namen je osveščanje o raku na materničnem vratu. Na njenem Instagramu, ki ga spremlja skoraj 300.000 ljudi, deli svoje modne kot tudi zasebne utrinke.

Elena Dizdar

25-letna hrvaška manekenka je študentka prava v Zagrebu. Z modnim svetom se je spogledovala že v mladosti, ko je postala zmagovalka natečaja Miss Sporta. Nekaj časa je živela v Milanu, kjer je delala za največje modne znamke kot so Bottega Venetta in La Perla. Njen Instagram profil z imenom @dizdar_el je poln navdušujočih trendi modnih kombinacij in utrinkov s potovanj po vsem svetu.

Sara Jovanovič

Če še niste slišali za Saro Jo, kakršen je njen vzdevek, pa ste skoraj zagotovo slišali kakšnega od njenih hitov. Sara je namreč popularna srbska pevka, sicer dekle slovenskega plesalca Žige Stolarja, ki zanjo in za številne balkanske glasbene zvezde pripravlja koreografije. Pred kratkim je izdala album z naslovom Bez kontrole, na Instagramu pa svojih skoraj pol milijona sledilcev navdušuje z ekstravagantnimi odrskimi opravami in svojo energično osebnostjo ter velja za eno največjih vplivnic v Srbiji. Mi smo jo spoznali na enem izmed dogodkov v Zagrebu in moramo priznati, da je v resnici še bolj očarljiva in prijetna.

Aleksandra Radojičić

Hiperaktivna veverica, kakor se je poimenovala na Instagramu, je ženska tisočerih hobijev, saj je med drugim strastna ljubiteljica joge, potovanj, deskanja na snegu. Lastnica umetniške znamke in trgovine Magical Gypsy Store ima dve hčerki, z možem pa na Kupaoniku oddajata prekrasni počitniški hiši Armadillo Houses, o katerima smo že pisali. Njen profil je poln zanimivih utrinkov s potovanj, med najbolj odmevnimi v zadnjem času pa je bil njen obisk festivala Burning man.

Ana Bacinger

Hrvaška vplivnica, ki živi v Varaždinu in ima fantka Leva, je z bloganjem pričela že pred 13 leti. Dela kot novinarka in stilistka, leta 2015 pa je prejela nagrado Elle Style Awards za najboljšo blogerko leta. Ustanovila je svojo modno znamko LPF Collection, ki jo je poimenovala po svojem blogu Little Fashion Paradise.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close