4 neverjetni načini za uporabo otroškega pudra

22. september 2023

4 neverjetni načini za uporabo otroškega pudra

22. september 2023
Foto: Instagram @saavan.ritu

4 neverjetni načini za uporabo otroškega pudra

22. september 2023
Foto: Instagram @saavan.ritu

Otroški puder je prvotno namenjen otrokom, vendar je lahko v veliko pomoč tudi pri ženski lepotni rutini.

Dejstvo je, da si večina žensk ne predstavlja dneva brez mejkapa, ki ga večkrat na dan tudi popravljamo, največkrat pred sestankom, kosilom ali kavo s prijateljicami. Posledično je logično dejstvo, da zapravljamo gore denarja za lepotne preparate in ličila.

Kljub temu pa je mogoče, da enake lepotne rezultate dosežemo z enostavnejšimi (in cenejšimi) triki. Pri tem nam je lahko v veliko pomoč otroški puder. Kako? Berite dalje.

Foto: Instagram

Zamenjava za suhi šampon

Vse smo vsaj enkrat tedensko v situaciji, ko se nam ne ljubi ali pa nimamo časa umiti las. V tem primeru je otroški puder idealen pripomoček za suho umivanje. Puder namreč vpija maščobo, ki se nalaga na laseh, zaradi česar bodo lasje ob njegovi uporabi izgledali lepši in bolj zdravi.

Uporabite ga tako, da ga nanesete na teme glave ter ga vtrete v lasišče. Pri tem pazite, da prah ne bo viden na vaši prečki.

Povečajte volumen trepalnic

Tanke in redke trepalnice so ena izmed največjih težav, s katerimi se ženske soočamo in ki jih žal ne moremo rešiti, ne glede na količino in vrsto maskare.

Zato vam predlagamo, da pred uporabo maskare na trepalnice nanesete malce otroškega pudra, nato pa čez nekaj minut še maskaro. Prepričani smo, da boste nad volumnom in gostoto trepalnic zelo presenečeni.

Foto: Profimedia

Umirjanje razdražene kože

Otroški puder pomaga pri obnovitvi kože pri različnih izpuščajih in blagih poškodbah in je odlična izbira za razdraženo kožo. V kolikor imate težave z mozolji, po čiščenju na obraz nanesite puder, ki kožo pomirja in daje prijeten občutek.

Po nekaj urah se bodo mozolji posušili in tako bo proces vnetja kože ustavljen. Otroški puder pa ima še dve odlični lastnosti v smislu negovanja kože: hlajenje in mehkoba, zato je njegova uporaba zelo priporočljiva tudi po depilaciji.

Foto: Instagram

Obstojnost mejkapa

Glede na to, da otroški puder vpija maščobo, ga je priporočljivo uporabiti po nanosu šminke in mejkapa. S čopičem za puder v prahu nanesite na obraz tanko plast otroškega pudra in se s tem znebite mastnega sijaja. Pri nanosu edino pazite, da ga na obraz ne nanesete prevel, saj boste tako izgledali kot Marie Antoniette.

Otroški puder podaljša tudi obstojnost šminke, tako da ga v tankem sloju nanesete na ustnice preden se našminkate.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close