5 zdravih navad, ki jih morate usvojiti v svojih 30. letih

04. marec 2024

5 zdravih navad, ki jih morate usvojiti v svojih 30. letih

04. marec 2024
Foto: Instagram @michellesalasb

5 zdravih navad, ki jih morate usvojiti v svojih 30. letih

04. marec 2024
Foto: Instagram @michellesalasb

Ni še prepozno, da v svoje življenje uvedete majhne, a bistvene spremembe, ki vam bodo pomagale do odličnega počutja.

Morda tudi sami razmišljate, kako bi izboljšali svoje navade, prišli do boljšega počutja, energije, več zdravja, mladostnega videza … Temelj tega je nekaj, kar večini ljudi predstavlja težavo, to pa je uravnotežena prehrana, redna skrb za telo in preprosto rečeno zdrav ritem, ki se ga držimo vsak dan.

Strokovnjaki so pripravili kratek seznam 5 najbolj zdravih sprememb, ki jih lahko uvedemo v svoje življenje, še posebej pa, če smo že prekoračili 30. leto, ko se metabolizem in drugi procesi v telesu upočasnjujejo.

Foto: Instagram @evarankiin

Detoks

Ste v svojih 20. letih kaj prida razmišljali o tem, kaj jeste zvečer? Tudi pica in hitra hrana sta bili čisto super, kajne? Trideseta so čas za spremembo, ki ni nujno radikalna, vendar pa morate zvečer izbirati živila, ki so bogata z magnezijem in vitaminom B.

Telo očistite strupov s sveže iztisnjenimi sokovi in povečanim vnosom vode ter naravnih zeliščnih čajev.

Skrb za kožo

Trideseta leta so pravi čas za razmislek o ohranjanju mladostnega videza. To so leta, ko se pojavljajo prve gube. Zmanjšajte jih tako, da uživate več svežega sadja in zelenjave, pijte več vode. Zvečer nanašajte kreme proti gubicam, to je tudi čas za redno uporabo retinola.

Telesna dejavnost

Če do sedaj še niste telovadili, ali vsaj ne redno, je čas, da začnete. Redna telesna dejavnost bo pripomogla tudi k boljšemu psihičnemu zdravju in počutju.

Foto: Instagram @michellesalasb

Hiter obrok

Že pripravljeni obroki po navadi vsebujejo veliko sladkorja, soli in drugih neželenih dodatkov. Če se vam mudi, vseeno pa bi radi jedli in se vam zdi pripravljen obrok dobra rešitev, hitro pobrskajte po Instagramu, ki je prava zakladnica hitrih in zdravih receptov, ki si jih lahko v nekaj minutah pripravite sam. Tako boste vsaj vedeli, kaj vsebuje vaš obrok.

Meditacija

Tudi naš um potrebuje počitek in odklop. Že deset minut meditacije na dan poveča našo zmogljivost in pomaga možganom, da boljše delujejo. Meditirajte zjutraj, da dan začnete umirjeni in zbrani, ali pa zvečer, da boste lažje zaspali.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close