5 živil, ki povzročajo mozolje

20. februar 2024

5 živil, ki povzročajo mozolje

20. februar 2024
Foto: Pexels

5 živil, ki povzročajo mozolje

20. februar 2024
Foto: Pexels

Če želite imeti čist in nežen obraz, se izognite tem izdelkom.

Ne obstaja eno samo živilo, ki bi neposredno povzročalo akne za vse ljudi. Vendar pa lahko nekatera živila potencialno poslabšajo akne pri nekaterih posameznikih, zlasti pri tistih z nagnjenostjo k aknam ali osnovnim hormonskim neravnovesjem.

Tukaj je nekaj živil, ki lahko pri nekaterih ljudeh prispevajo k nastanku mozoljev:

Foto: Pexels

Sol

Preveč soli ustavi postopek hidracije, ki vodi do oteklin, nato pa se telo ne more boriti proti aknam, saj nima moči. Rešitev je kalcij, železo, oziroma karkoli, kar spodbuja naravno vlažnost in ohranja njeno raven.

Kruh in rafinirana zrna

Kruh in rafinirana zrna povečajo inzulin, ki omogoča, da se akne same pojavijo v večjem številu. Rjav riž je lahko odličen nadomestek, saj vsebuje veliko beljakovin in vitamina B.

Školjke

Morski sadeži, školjke, raki, jastogi zamašijo pore in prinašajo akne. Tuna ali som sta veliko boljša rešitev za vašo kožo. Bogata z omega 3 in omega 6, ne mašita por in koža lahko tako prosto diha.

Foto: Pexels

Mleko

Mleko in vsi mlečni izdelki so polni bioloških hormonov, koža je tako pod velikim stresom, še posebej, če te proizvode zaužijete v velikih količinah. V prehrano je potrebno uvesti nekaj sprememb, kot je recimo brokoli, ki vsebuje vitamine A, B, C, E in K, ki sprošča kožo in jo ohranja mladostno.

Alkohol

Vino, pivo, koktajli … so dobri, vendar umetno sušijo kožo, kar lahko hitro vodi do gub. Avokado je odlična zamenjava. Osvežuje in je bogat z vitaminom E.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close