Ali gre Zara s to potezo po poti znamke H&M?

11. november 2023

Ali gre Zara s to potezo po poti znamke H&M?

11. november 2023
Foto: Instagram @zara

Ali gre Zara s to potezo po poti znamke H&M?

11. november 2023
Foto: Zara

Očitno se je tudi Zara podala v množična sodelovanja z modnimi oblikovalci in umetniki.

Pred časom je znamka predstavila omejeno kolekcijo s fotografom Stevenom Maiselom, tokrat pa je vlogo sooblikovalca prevzel stilist super zvezdnikov Harry Lambert.

Harry, ki je med drugimi poskrbel za ikonične videze Harryja Stylesa, Emme Corrin, Eddieja Redmeyna in Maye Hawke, je za Zaro ustvaril omejeno kolekcijo Cutie Chaos. Kolekcija, ki vključuje 60 kosov, je polna retro krojev, odtenkov v stilu 70-ih let ter nenavadnih potiskov risank.

Foto: Zara

“Imel sem res veliko tablo s starimi referencami, vključno z ilustracijami vintage igrač. Našel sem like, ki so se mi zdeli zelo nostalgični, a hkrati zelo ljubki. Želel sem, da bi bila ta kolekcija zabavna,” je za angleški Vogue povedal Harry.

Lambert se dobro zaveda težav modne industrije povezane z onesnaževanjem planeta. “Želel sem se prepričati, da ravnamo čim bolj odgovorno,” pravi, zato so v kolekciji uporabljena vlakna z manjšim okoljskim vplivom in reciklirane surovine, kot so reciklirana volna, poliester, najlon in bombaž. Lambert je posebno pozornost namenil tudi zaključnim obdelavam. “Vsi gumbi so oblečeni v tkanino, kar ni običajno značilno za kolekcije znamk hitre mode. Kakovost vsakega kosa je morala biti res odlična, da ga bodo ljudje obdržali za vedno ali pa prodali naprej,” je dodal.

Foto: Zara

Kolekcija v omejeni izdaji je od danes naprej na voljo izključno v Zarini trgovini na ulici Dover Street Market v Londonu, 13. novembra pa jo boste lahko kupili na spletni strani znamke in v izbranih prodajalnah. Za modne kose boste morali odšteti od 33 pa vse do 330 evrov.

Kdo je pravzaprav Harry Lambert?

Harry je svoje začetke v modni industriji pričel kot pripravnik britanske izdaje revije Vogue, kasneje sodeloval na modnih revijah znamk JW Anderson, James Long in Xander Zhou. Študiral je fotografijo na univerzi za kreativno umetnost v Kentu. Inspirira ga retro igrivi stil, ki se spogleduje z ženstvenimi kroji in detajli.

Najbolj je prepoznaven po dolgotrajnem skoraj deset let trajajočem sodelovanju z glasbenikom Harryjem Stylesom, katerega stil se prav tako deloma odraža v kolekciji Cutie Chaos. Harryja je oblekel v ikonično žensko obleko za naslovnico revije Vogue ter svetleč kombinezon za podelitev nagrad grammy, prav tako pa je poskrbel za njegov videz v zadnjim videospotu za uspešnico Daylight.

Foto: Instagram @harry_lambert

Poskrbel je tudi za opazen videz igralca Eddieja Redmayna na rdeči preprogi oskarjev. Prav tako je stiliral igralca Alexandera Skarsgårda in Barryja Keoghana ter sodeloval z znamkami Gucci, Jo Malone in Paul & Joe.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close