Ali je polivanje s pivom res koristno za vašo kožo?

07. avgust 2023

Ali je polivanje s pivom res koristno za vašo kožo?

07. avgust 2023
Foto: Instagram

Ali je polivanje s pivom res koristno za vašo kožo?

07. avgust 2023
Foto: Instagram

Ali gre samo še za en neumen trend s TikToka?

Če ste te dni vsaj enkrat zašli na TikTok, ste zagotovo opazili en zelo bizaren trend, imenovan ‘beer tan’. Ta priporoča polivanje piva po celem telesu za čim hitrejšo in večjo zagorelost.

Dejstvo je, da vsi fantaziramo o lepo zagoreli koži, ko gremo na dopust, saj želimo čim dlje uživati ​​v tem dopustniškem spominu in se z zagorelim tenom nekako bolje počutimo. Vendar, kako daleč smo pripravljeni iti, da bi dosegli ta videz? Sodeč po TikToku je odgovor: predaleč!

Foto: Instagram

Trend, ki ga ne želimo preizkusiti

Že ptički čivkajo, kako škodljivo je za zdravje naše kože izpostavljanje sončnim žarkom, še posebej brez zaščitnega faktorja, in ko v to zgodbo vključimo še pivo, ki ga mnogi želijo izpostaviti kot hitro pot do porjavele kože, lahko končni rezultat zelo hitro postane katastrofalen.

@rrenriquez Lahat ba tayo nakapag try na ng beer tanning?😝✌️ I forgit to bring my oil. Promise ok din ang beer! I’ve been using this since 20 years ago😝 #Fyp #Foryou #Trending #SanMiguelBeerMen #SanMiguelBeer #RrEnriquez #QueenSawsawera ♬ GENTO – SB19

Dejstvo je, da so poškodbe kože zaradi sonca neposreden vzrok za 90 odstotkov najpogostejših vrst rakastih obolenj, izpostavljenost soncu na tak način pa predstavlja resno tveganje za razvoj vseh vrst kožnega raka. Tudi če se izognete raku, so opekline zaradi alkohola v pivu zagotovljene, sama koža pa bo dehidrirana.

Kljub temu, da je polivanje s pivom prakticira množica vplivnežev na TikToku, vam svetujemo, da ga vi tokrat izpustite.

@itvnews Heard of a ‘beer tan’? 🍻#beer #beertan #tanning #sun #skincare #summer ♬ original sound – itvnews

Treba je vedeti, da zaščitni faktor ni samo še en trend lepotne industrije, temveč izdelek, zahvaljujoč kateremu je naša koža zaščitena pred škodljivimi vplivi sonca, poleg tega pa je tudi odličen zaveznik proti staranju.

Zato vedno postavite zdravje svoje kože na prvo mesto in bodite kritični glede viralnih trendov, ki jih ni vedno pametno posnemati.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close